Transportul public din Varșovia a fost utilizat de 1,2 miliarde de călători în 2019

Transportul public din Varșovia a fost utilizat de 1,2 miliarde de călători în 2019

Transportul public din Varșovia s-a bucurat de o popularitate din ce în ce mai mare în rândul locuitorilor din Varșovia și a zonei metropolitane. Datorită investițiilor substanțiale în infrastructura de transport și vehicule, autoritatea pentru transportul public a înregistrat de la an la an un număr crescut de pasageri care folosesc transportul public. Tot mai multe persoane folosesc tramvaie, autobuze, trenuri și serviciul subteran pentru a face naveta la serviciu, universitate sau școală. Anul trecut, numărul lor a fost estimat de Autoritatea Transportului Public la 1.201.651.189.

În 2019, 49,84% din toți pasagerii au utilizat transportul cu autobuzul, reprezentând peste 598,9 milioane de călătorii. În timpul orei de vârf, Compania Municipală de Autobuze și companiile de transport private, luate împreună, au operat aproximativ 1400 de autobuze de-a lungul a 302 de linii de autobuz (inclusiv servicii obișnuite, rapide, expres, zonale, locale și de noapte).
Anul trecut, tramvaiele au fost utilizate de 24,7% dintre pasageri (296,5 milioane de călătorii). În cadrul transportului public de la Varșovia, există aproape 420 de tramvaie (inclusiv 311 de vagoane cu podea joasă) care operează pe 26 de linii.

Serviciul de metrou a reprezentat 20,1% din totalul călătoriilor în transportul public de anul trecut. Liniile 1 și 2 de metrou, care operează împreună 51 de trenuri cu șase vagoane, au înregistrat în total aproape 241,8 milioane de pasageri, în timp ce serviciul Fast City Rail (cu cele 19 trenuri) a fost folosit de peste 22 de milioane de pasageri.

Statisticile transportului public de la Varșovia includ, de asemenea, alte călătorii feroviare din zona metropolitană a Varșoviei, acoperite de biletul integrat ZTM-KM-WKD (valabil pentru trenurile operate de Căile Ferate Mazoviene și Căile Ferate Comutare din Varșovia). Se estimează că numărul acestora depășea 42,4 milioane (reprezentând aproximativ 3,5% din totalul călătoriilor).

În 2019, orașul a cheltuit peste 2,5 miliarde pentru achiziționarea de servicii de transport. Veniturile obținute din contractele de vânzare și transport de bilete încheiate cu administrațiile locale din zona metropolitană din Varșovia au acoperit 37,27% din costurile totale ale transportului public din Varșovia, iar suma rămasă a fost acoperită din bugetul orașului.Foto&info: City of Warsaw

326 Vizualizări

1 thought on “Transportul public din Varșovia a fost utilizat de 1,2 miliarde de călători în 2019

  1. La o populație de 1.700.000 este enorm si se pare ca au inteles importanta folosirii transportului în comun.Mai este vreo capitală care a reușit să atragă atatia călători care sa foloseasca mijloacele de transport în comun precum Varșovia???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *