Compania de transport din Praga achiziționează 15 troleibuze articulate SOR TNS 18 cu 12 Km autonomie

Compania de transport din Praga achiziționează 15 troleibuze articulate SOR TNS 18 cu 12 Km autonomie

Compania de transport din Praga, Dopravní podnik hl.m. (DPP), anunță că SOR Libchavy a câștigat licitația pentru achiziția a 15 troleibuze noi cu vehiculul SOR TNS 18, cu echipamente electrice de la compania Cegelec. Compania va introduce troleibuzele pe linia 58 de la Palmovka la Miškovice (linia de autobuz existentă 140). DPP a primit în total trei oferte în cadrul licitației, pe lângă cea câștigătoare tot de la Carrosserie HESS și Škoda Electric. Valoarea totală a contractului este de 220,4 milioane CZK, cu aproape 80 de milioane CZK mai mică decât valoarea estimată.

DPP va fi primul operator de troleibuze articulate alimentate cu baterii SOR TNS 18 în configurație cu echipamente electrice de la Cegelec, iar linia 58 Palmovka – Miškovice va fi prima pe care vor funcționa. SOR TNS 18 este un troleibuz articulat 100% cu podea joasă, cu aer condiționat și o capacitate de transport de 134 de persoane, 41 pe scaune și 95 în picioare. Desigur, este echipat cu un sistem de înclinare a pentru a reduce marginea de îmbarcare și pentru a facilita îmbarcarea pasagerilor sau o platformă înclinată pentru persoanele cu mobilitate redusă. Este, de asemenea, un vehicul complet fără emisii, încălzirea și aerul condiționat fiind alimentate exclusiv electric. Troleibuzele îndeplinesc, de asemenea, toate standardele de calitate ale transportului integrat din Praga, vor fi echipate cu un sistem de check-in și informații și vor fi livrate într-un nou design unificat PID.

Troleibuzele vor fi, de asemenea, echipate cu un dispozitiv pentru numărarea automată a pasagerilor, un sistem de camere care include monitorizare interioară, o cameră frontală pentru accidente, o cameră laterală și de mers în marșarier, plus o cameră foto care detectează captatoarele troleibuzului. Livrarea include, de asemenea, un sistem de management al energiei care permite DPP să monitorizeze, să controleze și să planifice de la distanță încărcarea și să evalueze funcționarea din punct de vedere energetic (starea bateriei, cursul ciclurilor de încărcare, inclusiv valoarea curentului de încărcare, controlul conformității cu intervalul necesar etc.).

Perioada de garanție a fiecărui troleibuz nou este de 9 ani (108 luni), cu excepția bateriilor de tracțiune, a căror perioadă de garanție este de 6 ani (72 luni). În timpul acestei garanții, vehiculul trebuie să poată călători cel puțin 12 km pe bateria de tracțiune utilizând încălzirea sau aerul condiționat în orice condiții de funcționare și climatice în condițiile capitalei Praga, în conformitate cu standardele de calitate PID, cu atingerea vitezei maxime permise, a gradului de ocupare completă a vehiculului și oprirea în toate stațiile, inclusiv la check-in-ul pasagerilor, în intersecții și în alte obstacole. Durata de viață declarată a troleibuzelor noi este de 15 ani.

Prețul unui vehicul cu echipament complet este de 14,549 milioane CZK. De asemenea, sunt incluse 4 încărcătoare și 7 seturi de hardware și software pentru diagnosticarea defecțiunilor.

Foto&info: Compania de transport din Praga408 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *