Tramvaiele din Londra vor avea un sistem de frânare automată pentru evitarea accidentelor

Tramvaiele din Londra vor avea un sistem de frânare automată pentru evitarea accidentelor

Rețeaua de tramvaie din Londra va fi prima din Marea Britanie care va avea un sistem automat de frânare după ce Transport for London (TfL) a acordat Engineering Support Group Limited (ESG) contractul de construire și instalare a noului sistem de siguranță până la sfârșitul acestui an.

Acesta va aplica automat frânele și va aduce un tramvai în mișcare la o oprire controlată dacă depășește limita de viteză în zonele cu restricții. Au început lucrările cu privire la fezabilitatea introducerii acestei noi măsuri de siguranță, care nu a fost luată în calcul pentru tramvaiele din Marea Britanie, dar a devenit prioritate la scurt timp după răsturnarea unui tramvai din cauza vitezei la Sandilands, Croydon, în noiembrie 2016. Se așteaptă ca aceasta să fie pe deplin operațională până la sfârșitul anului 2019, inclusiv o perioadă de pregătire și familiarizare cu conducătorii de tramvai și va funcționa alături de dispozitivul de protecție a conducătorilor care funcționează din septembrie 2017, avertizând asupra eventualelor semne de distragere și oboseală ale șoferului.

Frânarea automată este una dintre recomandările stabilite de Filiala de Investigare a Accidentelor Feroviare (RAIB) ca urmare a răsturnării mai multor tramvaie. Acesta va fi inițial configurat pentru locațiile de risc cu prioritate ridicată, așa cum sugerează RAIB, dar va avea flexibilitatea de a fi introdus în toată rețeaua de tramvai. RAIB a enumerat 15 recomandări care vizează rețelele de tramvai din Regatul Unit ca urmare a accidentelor grave. Lucrul a progresat pe toate recomandările specifice TfL, unele dintre cele mai vitale fiind deja complete. Acestea includ o reducere permanentă a vitezei în rețeaua de tramvai, monitorizarea vitezei și semnalizarea la curbe semnificative, un proces îmbunătățit de reclamații al clienților și instalarea unui dispozitiv de protecție a conducătorului care avertizează asupra distragerii sau oboselii.

Un nou sistem de iluminare de urgență, care va funcționa independent de bateria tramvaiului în caz de urgență, a fost de asemenea achiziționat și va fi instalat pe timpul verii, adresându-se unui punct de recomandări. Testarea extinsă a experților în siguranță a indicat, de asemenea, și o nouă peliculă cu specificații superioare, care este cu 75% mai groasă (de la 100microni la 175microni), va fi montată la toate ușile și ferestrele pentru a îmbunătăți izolarea vagoanelor.Foto&info: Transport for London (TfL)

2.401 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *