Primul tramvai Alstom pentru orașul Lusail din Qatar a ieșit din fabrica La Rochelle

Primul tramvai Alstom pentru orașul Lusail din Qatar a ieșit din fabrica La Rochelle

Alstom a expediat primul tramvai pentru Lusail de la uzina din La Rochelle, Franța. Convoiul va ajunge la portul din Barcelona pentru a fi transportat cu vaporul la Doha. În 2014, compania, ca parte a consorțiului LRTC cu QDVC, a fost contractat de compania Qatar Railways pentru a furniza un sistem de tramvai la cheie cu 4 trasee în Lusail. Rețeaua de 4 trasee va traversa orașul Lusail, acoperind o distanță de 22 km, inclusiv 10 km în subteran și 28 de stații. Sosirea acestui prim tramvai este așteptată în martie 2018.

Fiecare etapă a producției, inclusiv testele statice și dinamice finale, se desfășoară în La Rochelle, Franța. Primul tramvai pentru Lusail a trecut cu succes teste și aprobarea de către client.

„Mulțumită tuturor angajaților implicați în proiectul de tramvai pentru Lusail, am reușit să realizăm această mare etapă. Suntem foarte mândri că lucrăm la acest proiect pentru clientul nostru din Qatar. Alstom este partener pe termen lung al dezvoltării pieței de mobilitate în Qatari „, spune Didier Pfleger, vicepreședinte senior pentru Orientul Mijlociu și Africa la Alstom.Alstom contribuie la dezvoltarea orașului Lusail cu un sistem de tramvai complet integrat, prin proiectarea, fabricarea, punerea în funcțiune și întreținerea a 28 de tramvaie Citadis, lucrări de cale, echipamente de alimentare, substații, catenare, APS și uși tip screen doors.

Foto: Alstom

1.198 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *