Thales a achiziționat compania Cubris pentru a deschide calea către trenurile total automatizate

Thales a achiziționat compania Cubris pentru a deschide calea către trenurile total automatizate

Thales anunță finalizarea achiziției companiei daneze Cubris, lider în sistemele de consultanță pentru Driver Advisory Systems (DAS) pentru clienții principali de cale ferată. DAS permite schimbul de informații în timp real și complet securizat între sistemul feroviar și mecanicul de locomotivă, în vederea optimizării conducerii trenului și a reducerii emisiilor de CO2. Pe această bază, Cubris oferă de asemenea o tehnologie cheie pentru viitoarele trenuri autonome.

Cubris este perfect adaptat pentru a sprijini ambițiile mari ale operatorilor de căi ferate pentru a răspunde nevoilor crescânde ale cererii orientate către centrele de cale ferată și automatizarea în semnalizarea feroviară. Compania a dezvoltat și a livrat un sistem de consultanță pentru conducători, numit GreenSpeed, deja în serviciu în Danemarca (DSB și Lokaltog), în Marea Britanie (Trenurile de Sud-Vest) și în Suedia (Transdev) și implementat de Transdev în Germania și de către compania feroviară finlandeză (VR). Cu sediul în Copenhaga, Danemarca, compania are 15 persoane. Impactul acestei achiziții asupra EBIT-ului Thales în anul 2018 va fi nematerial.

Datorită acestei achiziții, Thales își consolidează oferta și poziționarea pe segmentul de management al traficului feroviar, bazându-se pe succesele recente ale pieței și poziționând puternic una dintre tehnologiile-cheie care conduc optimizarea performanțelor clienților săi.

Începând cu 2014, Thales a investit aproape 7 miliarde de euro în tehnologii digitale, inclusiv achiziția proiectată a lui Gemalto (a cărei finalizare este așteptată în H22018).Foto&info: Thales

780 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *