SUA – Siemens a livrat primele două locomotive ALC-42 dezvoltate special pentru trenurile Amtrak

SUA - Siemens a livrat primele două locomotive ALC-42 dezvoltate special pentru trenurile Amtrak

Noile locomotive pentru Amtrak fabricate în SUA, mai ecologice, mai rapide și mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil decât predecesorii au început să funcționeze din 8 februarie, trăgând faimosul tren Amtrak Empire Builder spre vest, de la Chicago la Seattle. Locomotivele 301 și 302 sunt printre primele dintre cele 75 de locomotive livrate până în 2024.

Aceste locomotive ALC-42 sunt o parte importantă a inițiativei de sustenabilitate a Amtrak și sunt considerabil mai ecologice decât predecesorii lor din 1990. Acestea reduc emisiile de oxid de azot cu mai mult de 89 la sută și de particulele cu 95 la sută, consumând în același timp mai puțin combustibil decât locomotivele aflate la retragere și ating o viteză maximă mai mare, 125 mph.

O echipă de la Amtrak și Siemens Mobility a dezvoltat această serie de locomotive pentru trenuri mai grele și mai lungi care călătoresc mii de mile într-o singură călătorie, cuprinzând SUA de la Seattle la Miami, Los Angeles la Boston. Amtrak lucrează cu Siemens pentru a comanda mai multe generații de locomotive pentru a satisface nevoile din rețeaua Amtrak, în special pentru trenurile de lungă distanță.
Aceste locomotive sunt conforme cu Buy America și sunt construite la centrul de producție feroviar al Siemens Mobility din Sacramento, California. Alimentată de soare cu doi megawați de energie solară și 2.200 de angajați, uzina este în funcțiune de 30 de ani. Face parte din rețeaua de producție mai mare a Siemens Mobility din SUA, cu opt unități, peste 4.000 de angajați și 2.000 de furnizori americani. Siemens Mobility are un lanț de aprovizionare robust din SUA pentru a sprijini producția de locomotive, inclusiv Cummins, care produce motoare diesel în Seymour.

Amtrak plătește pentru noile locomotive și pentru asistență suplimentară pentru întreținere multianuală, cu aproximativ 850 de milioane de dolari dintr-o finanțare rezervată la plasarea comenzii în 2019. Noile locomotive vor înlocui în principal locomotivele Amtrak P40 și P42, dintre care unele au fost în funcțiune pentru mai mult de peste 25 de ani pe unele rute sponsorizate de stat, dar în primul rând pe porțiunea de lungă distanță a rețelei naționale Amtrak.

FOTO&INFO: AMTRAK298 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *