Primele trenuri FLIRT de la Stadler intră în exploatare în Texas și compania construiește prima uzină din SUA

Primele trenuri FLIRT de la Stadler intră în exploatare în Texas și compania construiește prima uzină din SUA

Stadler sărbătorește o realizare importantă în SUA, unde TEXRail a început pentru prima dată serviciul de pasageri de la Fort Worth la Aeroportul Internațional Dallas/Fort Worth. În iunie 2015 a fost semnat contractul de livrare a 8 trenuri FLIRT cu patru vagoane. Iar la trei ani și jumătate mai târziu începe serviciul comercial al acestui tren modern. Mai mult, Stadler a reușit să câștige un contract pentru livrarea de trenuri etajate către CalTrain pentru a-și extinde flota viitoare. Nu în ultimul rând, firma Manitou & Pikes Peak Railway Company din Manitou Springs, Colorado, a comandat locomotive diesel și vagoane de pasageri cu racord și pinion.

Primele trenuri FLIRT pentru Statele Unite au fost asamblate la singurul loc de producție al companiei din SUA, în Salt Lake City, UT. Cu aceasta, Stadler atinge o piatră de hotar importantă în istoria companiei. TEXRail este primul proiect din cadrul Buy America finalizat în Statele Unite și motivul pentru care sucursala Stadler SUA a fost lansată cu aproximativ doi ani în urmă. Doar trei ani și jumătate după semnarea contractului, un tren complet nou intră în serviciul comercial. Trenurile au fost bine primite de către public, în timp ce peste 11.000 de pasageri au mers cu trenurile Stadler în primul weekend după deschidere.

Unitatea multifuncțională diesel FLIRT pentru TEXRail oferă 224 de locuri pe scaun și o capacitate suplimentară pentru 254 de pasageri în picioare și este echipată cu toalete care, la fel ca întregul vehicul, îndeplinesc cerințele pentru persoanele cu mobilitate redusă ale Americii cu Dizabilități Act (ADA). Trenurile cu podea joasă sunt accesibile cu nivel de îmbarcare prin toate ușile largi. Trenurile vor opera pe coridorul dintre centrul orașului Fort Worth și terminalul de cale ferată din nordul aeroportului Dallas / Fort Worth din Texas.

Pe lângă TEXRail, Stadler a reușit să atingă alte etape în decembrie. CalTrain a semnat un contract pentru a comanda trei trenuri suplimentare și vagoane de mijloc de la Stadler pentru a-și extinde flota viitoare la 19 trenuri KISS de șapte vagoane. CalTrain și-a anunțat decizia de a achiziționa trenuri suplimentare după ce a primit o nouă finanțare din partea TIRCP (TIRCP) din cadrul Agenției de Stat pentru Calitatea Transportului (CalSTA), dar a făcut comanda oficială la Stadler la sfârșitul lunii decembrie.

În plus, Stadler a obținut o comandă pentru producerea a 3 locomotive diesel cu rack-pinion și 9 vagoane pentru compania Manitou & Pikes Peak Railway Company din Manitou Springs, Colorado. După închiderea exploatării liniei lor de rulare în linie de cale ferată în octombrie 2017, compania Manitou & Pikes Peak Railway Company a anunțat planurile de redeschidere în 2021. Stadler face parte din proiect prin furnizarea noului material rulant, precum și un sistem de îndepărtare a zăpezii.

Pentru a prelua noile proiecte și pentru a obține astfel de succese, Stadler US își construiește propriul site de producție în Salt Lake City. Noul sediu american va fi situat în apropierea aeroportului, în nord-vestul orașului Salt Lake City. Stadler va deschide fabrica și va sărbători această etapă cu o mare deschidere la începutul verii anului 2019.


Foto&info: Stadler Rail

1.367 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *