Stadler semnează un nou contract pentru livrarea a 60 de tramvaie in Cracovia

Stadler semnează un nou contract pentru livrarea a 60 de tramvaie in Cracovia

Stadler semnează un nou contract Polonia: MPK Kraków, furnizorul de transport public al orașului Cracovia, a comandat tramvaie suplimentare cu podea joasă de la Stadler. În acest scop, a fost semnat un acord-cadru pentru livrarea a până la 60 de tramvaie noi. Combinat cu comanda anterioară din ianuarie 2018, Stadler va livra acum un număr de până la 110 tramvaie către Cracovia.

În urma evaluării pozitive a ofertei de la Stadler, a fost semnat un acord-cadru pentru livrarea a 60 de tramvaie TANGO Kraków Lajkonik II. Valoarea contractului-cadru este de aproximativ 120 de milioane de franci elvețieni. Livrarea vehiculelor trebuie să aibă loc la jumătatea anului 2023. MPK Kraków a primit oferta de la Stadler în septembrie 2019, care a fost singura ofertă din acest proces. Tramvaiele comandate vor fi o continuare a seriei TANGO Kraków Lajkonik care este în prezent produsă. Aceste tramvaie sunt vehicule cu trei tronsoane cu podea joasă și patru boghiuri. Ușile au o lățime de 1,40 metri și asigură un transfer rapid de pasageri. Fața vehiculului este proiectată pentru a proteja pietonii. Noile tramvaie oferă mai mult spațiu interior, precum și mai mult spațiu pentru persoanele din scaune cu rotile.

Cu 75 de scaune și 163 locuri în picioare, tramvaiele oferă suficient spațiu pentru până la 238 de pasageri în același timp. Vehiculele vor fi echipate cu aer condiționat, distribuitor de bilete, sistem de informații pentru pasageri, sistem de monitorizare, conexiuni USB pentru încărcarea smartphone-urilor și sistem de numărare a pasagerilor. Cabina ergonomică și scaunul confortabil asigură o muncă convenabilă pentru conductor.

Tramvaiele pentru Cracow sunt ecologice datorită unui sistem de recuperare care permite reutilizarea energiei de la frânare. În plus, două tramvaie vor fi echipate pentru funcționare fără o sursă de alimentare externă, în timp ce celelalte vor fi pregătite pentru utilizarea viitoare a acestei soluții.


Foto&info: Stadler

700 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *