Stadler va livra până la 504 tram-trenuri pentru un amplu proiect susținut de 6 companii din Austria și Germania

Stadler va livra până la 504 tram-trenuri pentru un amplu proiect susținut de 6 companii din Austria și Germania

Stadler anunță cel mai mare contract din istoria companiei, cu un volum total de până la patru miliarde de euro: a câștigat o licitație internațională susținută în comun de șase companii de transport din Germania și Austria pentru până la 504 vehicule în cadrul proiectului „VDV Tram -Tren”. Pe lângă producția de vehicule, acordul-cadru include și un contract de întreținere cu o durată de până la 32 de ani. O parte a acordului-cadru este o cantitate fixă de comandă ce prevede 246 de vehicule CITYLINK reprezentând un volum de aproximativ 1,7 miliarde de euro. Există, de asemenea, opțiunea de a comanda până la 258 de vehicule suplimentare.

Atribuirea contractului marchează începutul unui parteneriat de lungă durată între Stadler și consorțiul de proiect, format din Verkehrsbetriebe Karlsruhe (VBK), Albtal-Verkehrs-Gesellschaft (AVG), Saarbahn Netz, Schiene Oberösterreich, Statul Salzburg și Zweckverband Regional-Stadtbahn Neckar-Alb. În următorii zece ani, Stadler va produce 246 de vehicule CITYLINK pentru cei șase operatori. Primele patru vehicule vor fi livrate la Saarbahn în 2024.

„Suntem mândri că am câștigat această licitație internațională cu conceptul nostru de vehicul. Construcția unui tramvai-tren necesită experiență, iar această licitație specifică necesită și capacitatea de a combina soluții individuale cu produse standard. Stadler a fost întotdeauna acasă în ambele domenii și este un pionier în industrie. Cu CITYLINK, așteptăm cu nerăbdare să oferim celor șase clienți ai noștri o soluție de mobilitate care va conecta orașul și zona înconjurătoare fără ca pasagerii să fie nevoiți să schimbe trenurile, dezvoltând astfel călătoriile într-un mod durabil și confortabil”, spune Peter Spuhler, președintele companiei. Consiliul de administrație și CEO al grupului ai lui Stadler.

Toate vehiculele vor fi livrate într-un design din trei părți. Lungimea vehiculelor, numărul de uși, înălțimea de îmbarcare și cuplare, precum și configurația versiunilor CITYLINK vor varia în funcție de locația de livrare și de client. Toate vehiculele vor avea anumite caracteristici comune: vor fi echipate cu un sistem HVAC pentru salon și cabina șoferului și vor avea zone spațioase multifuncționale cu două spații pentru scaune cu rotile care pot fi configurate flexibil. Tram-trenurile vor fi echipate individual pentru a se potrivi cu locul de utilizare. De exemplu, vehiculele pentru Albtal-Verkehrs-Gesellschaft vor avea o toaletă, precum și facilități pentru suporturi pentru biciclete, în timp ce Schiene Oberösterreich a optat pentru suporturi pentru bagaje ca o caracteristică suplimentară.

CITYLINK de la Stadler este un design inteligent de tramvai care poate fi folosit și ca tren interurban dacă este configurat corespunzător. Luând în considerare acordul-cadru VDV, Stadler a realizat acum peste 650 de vehicule de acest tip în șase țări.

Livrarea unui tip de vehicul pentru șase operatori este neobișnuită. „În echipa de proiect, am petrecut ore întregi dezvoltând un set comun de specificații. Am definit un standard cu până la cinci versiuni suplimentare pentru a îndeplini cerințele specifice operatorului, cum ar fi înălțimea de îmbarcare, acoperirea și locul de utilizare”, explică directorul general de proiect Thorsten Erlenkötter de la Verkehrsbetriebe Karlsruhe.

Verkehrsbetriebe Karlsruhe este responsabilă de managementul general al proiectului și, în urma fazei de licitație, coordonează acum și implementarea proiectului. „Suntem foarte fericiți că în Stadler am găsit un producător de încredere și cu experiență pentru acest proiect extraordinar. Un concept de achiziții precum cel pe care l-am implementat aici este unic la nivel mondial până în prezent. Cei șase operatori sunt uniți de credința lor în conceptul de tramvai-tren care pot lega orașele mari cu regiunile aferente și care pot aduce oamenii direct în centru rapid, fără a fi nevoie să schimbe trenul”, spune Christian Höglmeier, director tehnic al Verkehrsbetriebe Karlsruhe.

Foto&info: Stadler344 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *