Spania – Solaris începe livrarea de autobuze cu hidrogen la Palma de Mallorca

Spania - Solaris începe livrarea de autobuze cu hidrogen la Palma de Mallorca

Consiliul de administrație al EMT-Palma, o companie municipală de transport din Palma de Mallorca, a decis să achiziționeze cinci autobuze Solaris alimentate cu hidrogen, cu emisii zero. Această investiție face parte din proiectul „Green Hyslan”, finanțat din fonduri UE. Obiectivul proiectului urmărește să promoveze dezvoltarea energiei curate ca parte a inițiativelor care vizează combaterea schimbărilor climatice până în 2050. Ca urmare a activităților planificate, insula spaniolă urmează să devină un reper european în ceea ce privește utilizarea energiei cu emisii zero.

Autobuzele cu hidrogen sunt o parte esențială a ofertei de mobilitate electrică a Solaris și o propunere atractivă pentru regiunile și orașele care se străduiesc să realizeze sisteme de transport public cu emisii zero. Autobuzul cu hidrogen Urbino 12, foarte avansat din punct de vedere tehnologic, a fost lansat în 2019 la Summit-ul UITP Global Public Transport de la Stockholm, ca o completare a produselor electrice cu baterii. Lansarea unui alt vehicul de acest tip, autobuzul articulat Urbino 18 pe hidrogen, este programată pentru a doua jumătate a anului 2022.
Autobuzul pe hidrogen Solaris Urbino 12 are performanțe remarcabile în spațiile orașului. Nu produce emisii locale, deoarece singurul produs secundar al reacției chimice care are loc în pila de combustibil cu hidrogen este apa. Datorită utilizării tehnologiilor avansate, garantează o autonomie de până la 350 km. Alimentarea durează doar câteva minute, ceea ce face autobuzul foarte ușor de manevrat și oferă flexibilitate operatorilor de transport. În comparație cu vehiculele diesel, produce doar vibrații ușoare, iar nivelul de zgomot abia se observă.

În prezent, autobuzele pe hidrogen Solaris Urbino 12 pot fi văzute, de exemplu, pe străzile din Bolzano din Italia, Köln și Wuppertal din Germania, precum și în provincia Olanda de Sud din Țările de Jos. Acum acestora li se va alătura orașul Palma de Mallorca, cu peste 800.000 de oameni, capitala uneia dintre cele mai faimoase insule turistice din Europa.

Foto&info: Solaris Bus140 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *