Solaris a lansat primul centru de donare sanguină mobil într-un autobuz electric

Solaris a lansat primul centru de donare sanguină mobil într-un autobuz electric

Primul centru de donare de sânge mobil a fost prezentat oficial în cadrul celebrării celei de-a 70-a aniversări a Centrului Regional de Donare și Hemoterapie din Katowice. Vehiculul a fost construit pe baza unui autobuz electric Solaris Urbino 8,9 LE, adică modelul care a inițiat o serie de vehicule electrice ecologice, realizate de Solaris.

Solaris Urbino 8.9 LE se aseamănă cu un autobuz standard din exterior, dar a fost adaptat nevoilor de donare și stocare a sângelui. În conformitate cu solicitările RCKiK din Katowice, producătorul a echipat autobuzul cu două saloane de donatori de sânge mobil, un cabinet medical, o zonă de recepție precum și o mică zonă de catering. Mai mult, vehiculele sunt echipate, printre altele, cu obloane și copertine externe, precum și cu iluminat cu tehnologie LED. Datorită compartimentului pentru pasageri cu aer condiționat, accesului Wi-Fi și porturilor USB instalate în apropierea saloanelor, oricine dorește va fi capabil să doneze sânge într-un cadru confortabil.
Solaris a lansat primul centru de donare sanguină mobil într-un autobuz electric
Autobuzul electric a fost proiectat și construit într-un mod care să permită desfășurarea campaniilor de donare de sânge fără întrerupere în centrele orașelor, centre comerciale, săli de sport, adică în locații în care vehiculele convenționale, adică cu motor normal de combustie, nu pot fi utilizate pentru donarea de sânge. Dispunând de o transmisie electrică de 160 kW și de baterii cu o capacitate de 160 kWh, autobuzele asigură un mod de operare fără emisii, chiar și în ceea ce privește încălzirea sau aerul condiționat, precum și atunci când toate dispozitivele de la bord funcționează.

Solar Urbino de 9 metri, realizat în Bolechowo, respectă toate standardele și reglementările aplicabile centrelor de donare de sânge, dar permite de asemenea transmiterea de la distanță a datelor către sistemul informatic Blood Bank. Este, printre altele, una din caracteristicile care au convins juriul să premieze autobuzul în cadrul Invention and Innovation Show INTARG 2018. Producătorii au depus, de asemenea, proiectul ambulanței electrice pentru donarea de sânge la Oficiul de Brevete și la cererea este examinată acum.

Cooperarea dintre Solaris și Centrul regional de donare și hemoterapie din Katowice a început cu mult timp în urmă, de peste 20 de ani. Primul vehicul cu destinație specială realizat în Bolechowo – o stație mobilă pentru colectarea de sânge bazată pe un autocar, a ieșit din fabrică în 1996.Foto&info: Solaris

1.005 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *