Solaris va livra autobuze electrice la Paris

Solaris va livra autobuze electrice la Paris

Joi, 23 mai, reprezentanții Solaris Bus & Coach S.A. și Régie Autonome des Transports Parisiens (RATP) din Paris au semnat un contract pentru furnizarea modelului electric Solaris Urbino 8,9 LE către Paris. În cadrul opțiunii contractuale, operatorul de transport public a rezervat opțiunea de a prelungi contractul la o valoare de 10 milioane EUR. Aceasta înseamnă o posibilitate de livrare a altor zeci de autobuze Solaris cu emisii zero.

Vehiculul comandat de RATP este Solaris Urbino 8,9 LE electric. Acesta va fi echipat cu un motor electric central de 160 kW. Energia necesară pentru mers va fi stocată în baterii Solaris de mare putere de 160 kWh. O conexiune plug-in, prin care autobuzul se va conecta la un încărcător extern staționar, va fi utilizată pentru a completa energia.

Vehiculul va putea transporta peste 50 de persoane, având două uși. Pentru pasagerii cu mobilitate limitată și cei care călătoresc cu carucioare, a doua ușă va fi echipată cu o rampă electrică pentru a facilita îmbarcare în autobuz. Interiorul vehiculului va fi echipat, de asemenea, cu sistem de aer condiționat, cu sistem de informații pentru pasageri, cu sistem de monitorizare video, precum și cu sistem de detectare și stingere a incendiilor. Atât în interiorul, cât și pe elementele exterioare ale vehiculului, va fi utilizată acoperirea anti-graffiti, protejând împotriva actelor de vandalism.Foto: Solaris

664 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *