Solaris va livra șase autobuze electrice la Konin
Mobilitate

Solaris va livra șase autobuze electrice la Konin

Konin se va alătura listei orașelor poloneze care folosesc autobuze electrice cu emisii zero ale Solaris în transportul municipal de zi cu zi. Valoarea contractului care acoperă achiziționarea a șase autobuze electrice și a trei încărcătoare depășește ușor 16 milioane PLN.

În conformitate cu contractul semnat, vehiculele puse în funcțiune urmează să fie livrate operatorului municipal Miejski Zakład Komunikacyjny (MZK) din Konin până la sfârșitul lunii mai 2020. Solaris acordă, de asemenea, o perioadă de garanție de 36 de luni pentru autobuze și 72 de luni garanție pentru încărcătoare. Nu este prima dată când MZK Konin alege o ofertă de Solaris. În 2010 și 2011, orașul situat în provincia Polonia Mare a primit în total 16 autobuze Solaris Urbino de 10, 12 și 15 metri.

Obiectul celei mai recente comenzi sunt șase autobuze electrice Solaris Urbino 12 cu emisie zero de prim rang. Tracțiunea vehiculului va consta dintr-o osie de antrenare cu două motoare electrice integrate cu o putere de 110 kW fiecare. Autobuzele sunt echipate cu baterii Solaris High Energy de 200 kWh.

Mai mult decât atât, licitația Solaris a câștigat acoperă și furnizarea a trei stații de încărcare dublă cu o putere de 2×60 kW sau 1×120 kW. Timpul necesar pentru reîncărcarea completă a bateriei va fi de la 3 la 6 ore (pentru o putere de încărcare de 60 kW, respectiv 120 kW). Vehiculele vor permite, de asemenea, instalarea ulterioară a unui pantograf pe acoperișul vehiculului. Aceste soluții vor face posibilă încărcarea rapidă a bateriilor în viitor, atât la autobază, cât și pe alte site-uri din oraș.Foto&info: Solaris Bus

197 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *