Solaris continuă livrarea performantelor autobuze electrice la Berlin

Solaris continuă livrarea performantelor autobuze electrice la Berlin

Solaris a livrat mai multe autobuze electrice la Berlin. De data aceasta, vehiculele sunt 15 autobuze electrice cu emisii zero Solaris Urbino 12m. Operatorul de transport public din Berlin BVG a comandat recent și 15 autobuze electrice articulate. Astfel, Berlinul va deveni în curând orașul german cu cel mai mare număr de vehicule electrice produse de Solaris Bus.

Unitatea de acționare a Solaris Urbino 12 pentru Berlin constă dintr-o axă cu motoare integrate de tracțiune. Foarte popular pe piața germană, această soluție a fost de asemenea folosită în modelul care a câștigat prestigiosul premiu Bus of the Year 2017. Bateriile Solar Energy High cu o capacitate totală de 240 kWh vor fi folosite pentru a stoca energia. Operatorul din Berlin a decis în favoarea încărcării prin plug-in pentru vehicule.

Până în prezent, există 5 autobuze electrice Urbino 12 în uz în capitala Germaniei. Experiența pozitivă din exploatarea acestor vehicule a determinat BVG să organizeze o licitație pentru un alt lot de autobuze electrice. După ce a câștigat această achiziție publică, Solaris a semnat contractul pentru livrarea a 15 Solaris Urbino electric în versiune articulată în martie. Astfel, Berlinul va deveni orașul cu cel mai mare număr de vehicule electrice Solaris în toată Germania.


Foto&info: Solaris

1.662 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *