Softronic livrează următoarele două locomotive Transmontana în Suedia și depășește pragul de 70 de locomotive produse

Softronic livrează următoarele două locomotive Transmontana în Suedia și depășește pragul de 70 de locomotive produse

Softronic Craiova continuă producția anuală de locomotive Transmontana, deservind toți operatorii care se bazează pe puterea celor 6 osii a locomotivei ce ajunge până la 6600 kW. În prezent sunt pregătite pentru plecarea în Suedia, locomotivele 067 și 068, Mb 4017 și Mb 4018 în numerotarea Green Cargo. Astfel, operatorul suedez se va baza acum pe 18 locomotive, urmând ca în 2023, Softronic să mai livreze o serie de locomotive, constructorul având un acord cadru cu Green Cargo până în 2030, anul 2023 urmând să aducă încă 4 locomotive pentru Suedia.

Continuând producția anuală, Softronic încheie anul cu lucrul la două locomotive pentru România, 069 pentru operatorul Constantin Grup, aflată în curs de branduire cu tema grafică a operatorului, ce va fi prezentată în curând și cu locomotiva 070, achiziționată de DB Cargo, în contextul în care DB Cargo urmeză să își extindă operațiunile atât în România cât și în Bulgaria.

Anul 2023 este unul ce marchează continuarea proiectelor, printre primele locomotive produse fiind primele din lotul de 5 comandate de LTE Rail Austria, care vor opera în mai multe țări europene, urmând să fie echipate si cu sistem ETCS produs de Thales, în cadrul unui proiect al companiei din Craiova, pentru extinderea gamei de facilități a locomotivelor Transmontana. De asemenea, vor mai fi produse locomotive pentru DB Cargo și alți operatori clienți Softronic.

Foto: mobilitate.eu

3.902 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *