Siemens a primit autorizarea pentru servicii interoperabile cu locomotive Vectron pe Coridorul Scandinav

Siemens a primit autorizarea pentru servicii interoperabile cu locomotive Vectron pe Coridorul Scandinav

Siemens anunță că locomotiva Vectron a primit aprobarea oficială pentru operarea de-a lungul Coridorului Scandinav (AT-DE-DK-SE-NO). Acest lucru permite atât trenurilor de marfă, cât și de pasageri să circule de-a lungul întregului coridor fără a schimba locomotivele. Primul care profită de acest lucru este operatorul feroviar suedez Snälltåget, care a închiriat trei locomotive Vectron de la European Locomotive Leasing (ELL) pentru servicii transfrontaliere de pasageri în Suedia, Danemarca, Germania și Austria. Vectron, fabricat în uzina Siemens Mobility din München-Allach, este prima locomotivă echipată cu sistemul de control al trenului ETCS care are voie să opereze pe legătura Öresund (pod și tunel) de 16 kilometri dintre Suedia și Danemarca. Locomotiva folosește unitatea de bord Trainguard 100/200/300 ETCS, certificată la nivel global, proiect realizat de Siemens.

„Locomotivele noastre extrem de flexibile Vectron permit transportul feroviar transfrontalier durabil, făcând Europa deschisă o realitate pe șine”, a declarat Albrecht Neumann, CEO Rolling Stock la Siemens Mobility. „Suntem deosebit de încântați că locomotiva Vectron a deschis Coridorul Scandinav pentru prima dată.”

Până în prezent, Siemens Mobility a vândut peste 1.700 de Vectron către 63 de clienți din 16 țări, iar flota a acumulat deja peste 700 de milioane de kilometri în serviciu. Locomotivele care utilizează platforma Vectron sunt în prezent aprobate pentru exploatare în 20 de țări europene.

Foto: mobilitate.eu

686 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *