Noile trenuri pentru S-Bahn Berlin au început testele ce vor totaliza 160.000 km

Noile trenuri pentru S-Bahn Berlin au început testele ce vor totaliza 160.000 km

Noile trenuri ale S-Bahn din Berlin au ajuns într-o fază avansată: complet construite, reglate, pregătite pentru teste. Pentru a ajunge la maturitatea necesară pentru transportul pasagerilor, acestea trebuie să efectueze în prezent teste extensive.

Primele 5 trenuri au început probele la Centrul de testare și validare (PCW) al Siemens Mobility din Wegberg-Wildenrath (Renania de Nord-Westfalia) din toamna trecută. Înainte de a li se permite să efectueze primele runde de testare pe rețeaua S-Bahn din Berlin, trenurile sunt testate temeinic la cel mai mare centru de testare din lume pentru vehiculele feroviare.

Aceste teste includ: așa-numitele „teste pentru dezvoltatori” pentru a verifica interacțiunea dintre dispozitivele de tracțiune și sistemele de frânare, teste de cântărire și distorsiune pentru a proteja împotriva deraierii, teste de compatibilitate electromagnetică (EMV) dar și teste de frânare pentru măsurarea distanțelor de frânare cu controlul patinajului în diferite condiții de încărcare și viteze.

Testele de tip ale transmisiei de tracțiune sunt folosite pentru a verifica viteza de accelerare a trenului și timpul de deplasare. De asemenea, se efectuează teste privind funcționarea și interacțiunea captatorilor actuali cu șina feroviară S-Bahn din Berlin, detectarea exactă a golurilor de alimentare și capacitatea de a menține funcționarea sistemului electric în timp ce se intersectează secțiunile rețelei electrice din Berlin.

Până în prezent, trenurile au finalizat aproximativ 2.000 de kilometri de încercare dintr-un total planificat de aproximativ 160.000. După finalizarea testelor pentru dezvoltare, este de așteptat ca testele tip confirmare și tehnologie de conducere să poată începe pe secțiuni speciale ale rețelei S-Bahn din Berlin, la sfârșitul verii lui 2019. Programul de testare pentru trenul de tren Berlin pentru declanșarea automată a unei frânări de urgență, cerută pentru certificarea trenului, poate de asemenea să înceapă. În paralel cu aceste teste de probă ale trenurilor individuale din rețeaua din Berlin, trenurile S-Bahn vor continua să efectueze runde de testare la PCW pentru a confirma că toate funcțiile și cerințele specificate pentru certificare au fost îndeplinite.

Noile trenuri vor fi utilizate pe subrețeaua Berlin Ring / Southeast începând din 2021. Producția de serie constă din trenuri care vor fi livrate în 2020 și vor începe să circule pe linia S 47 (Spindlersfeld-Südkreuz) în ianuarie 2021. Cele 96 de trenuri rămase vor intra în serviciu pe liniile Ringbahn (S41, S42) și pe liniile S46 și S8 până la sfârșitul anului 2023.


Foto: Stadler/Siemens

1.035 Vizualizări

1 thought on “Noile trenuri pentru S-Bahn Berlin au început testele ce vor totaliza 160.000 km

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *