Siemens Mobility și partenerii lansează proiectul de cercetare „Depoul cu tramvaie autonome” deschizând calea către tramvaiele conduse automat

Siemens Mobility și partenerii lansează proiectul de cercetare „Depoul cu tramvaie autonome” deschizând calea către tramvaiele conduse automat

Siemens Mobility, ViP Verkehrsbetrieb Potsdam GmbH (ViP), Karlsruhe Institute of Technology (KIT), Institute for Climate Protection, Energy and Mobility (IKEM), Codewerk GmbH și Mapillary intenționează să întreprindă cercetări comune asupra unui depou de tramvaie complet automatizat. Proiectul, numit „AStriD” (Depoul cu tramvaie autonome), este finanțat de Ministerul Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale (BMVI) din Germania ca parte a inițiativei sale de cercetare „Modernity Fund” (mFUND).

Proiectul de cercetare și dezvoltare va fi realizat la depoul operat de Verkehrsbetrieb Potsdam și are ca scop dezvoltarea unui depou digital bazat pe funcționarea tramvaielor autonome. Fezabilitatea tehnică a proiectului va fi demonstrată cu operațiuni de servicii autonome în depou, cum ar fi rularea tramvaielor printr-un compartiment de spălare. Automatizarea depourilor se face viabilă pe termen mediu ca primă etapă de conducere autonomă a tramvaielor. De la început, proiectul de dezvoltare va lua în considerare condițiile-cadru legale necesare pentru aprobarea și funcționarea tramvaielor autonome și a cadrului economic necesar pentru operațiuni. Proiectul AStriD va fi inițiat în octombrie 2019 și va dura trei ani.

Partenerii au împărțit proiectul în diverse pachete de lucru. Siemens Mobility GmbH va dezvolta tramvaiul autonom în depou, iar tramvaiul va fi integrat în peisajul de date și sistem prin intermediul hub-ului de date furnizat de partenerul Codewerk și localizat și urmărit folosind o hartă digitală Mapillary.

ViP va oferi infrastructura pentru tramvai și depou, precum și acces la datele, sistemele și facilitățile necesare și va evalua rezultatele din punctul de vedere al unui operator de depou.

Institutul pentru tehnologia prelucrării informațiilor (ITIV) de la KIT contribuie cu expertiza sa în specificarea și digitalizarea depourilor, automatizarea proceselor și identificarea datelor necesare.

IKEM va analiza și evalua problemele juridice și economice din proiect.

Codewerk este specializată în sisteme industriale și dezvoltă, printre altele, software pentru comunicarea datelor în material rulant. În acest proiect, Codewerk se va ocupa de componentele cloud și de margine pentru integrarea datelor tuturor sistemelor.

Mapillary va oferi proiectului o platformă online bazată pe cloud pentru colectarea și furnizarea colaborativă de imagini stradale și informații relevante. Datele vor fi analizate cu inteligență artificială și procesate pentru a furniza hărți digitale.Foto&info: Siemens Mobility

883 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *