Siemens primește finanțare pentru dezvoltarea trenurilor Mireo cu celule de combustie

Siemens primește aprobarea de finanțare pentru dezvoltarea celulelor de combustibil pentru trenuri

Siemens și Ballard Power Systems Inc., un producător canadian de celule de combustie, planifică dezvoltarea în comun a unui motor cu combustie de nouă generație pentru platforma de trenuri Siemens Mireo. Lucrând împreună, cele două companii intenționează sa dezvolte o noua generație de celule de combustie cu un ciclu de viată deosebit de lung și densitate mare de putere, precum și cu o eficiență sporită. Universitatea RWTH Aachen este partener în proiectul de cercetare. Ministerul federal german pentru transporturi și infrastructură digitală (BMVI) va sprijini Siemens și RWTH Aachen cu o finanțare de aproximativ 12 milioane de euro, în cadrul programului „Programul național de inovare în domeniul tehnologiilor de hidrogen și celule de combustibil” al ministerului. Programul va fi coordonat de Organizația Națională pentru Tehnologia Hidrogenului și a Celulelor de Combustie (NOW GmbH).

„Vom vedea o creștere rapidă a cererii de tehnologii pentru celulele de combustibil fără emisii de dioxid de carbon”, spune Randy MacEwen, Presedinte si CEO al Ballard Power sisteme.
„Cooperarea noastră cu Ballard marchează un pas decisiv pentru a înlocui vehiculele feroviare diesel cu vehicule fără emisii pentru a oferi o mobilitate durabilă și ecologică pe termen lung. Dorim să putem oferi clienților noștri soluții flexibile de tren – care variază în funcție de condițiile regionale și posibilitățile tehnice – pentru diferite tipuri de rute feroviare locale „, spune Sabrina Soussan, CEO al diviziei Siemens Mobility.Obiectivul pe termen lung al cooperării este de a dezvolta un sistem modular și scalabil de tracțiune cu celule de combustie, care vor fi integrate în platforma de tren Mireo. Cu un astfel de sistem, Mireo poate funcționa în mod flexibil în diverse moduri – baterii-electrice, precum și pe trasee fără linii de contact – cu ajutorul trenurilor alimentate cu hidrogen. Tehnologia celulelor de combustibil trebuie să fie pregătită pentru implementare până în 2021, iar integrarea sa în vehicule va urma imediat după această dată.

Noua platformă regională Mireo de la Siemens a fost special dezvoltată pentru operațiuni sustenabile și flexibile și este astfel predestinată pentru testarea unui sistem alternativ de acționare. Datorită construcției sale ușoare, a componentelor eficiente din punct de vedere energetic și a managementului inteligent al sistemelor electrice, Mireo utilizează cu până la 25% mai puțină energie în comparație cu alte trenuri similare.

Foto&info: Siemens

861 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *