Siemens va livra 56 de trenuri Desiro HC și Mireo pentru rețelele feroviare din Augsburg

Siemens va livra 56 de trenuri Desiro HC și Mireo pentru rețelele feroviare din Augsburg

Operatorul Go-Ahead Verkehrsgesellschaft Deutschland GmbH a contractat Siemens Mobility să livreze 56 de garnituri regionale cu mai multe unități. Trenurile sunt planificate pentru a fi utilizate pe rutele electrificate ale rețelelor feroviare Augsburg din sud-vestul Bavariei. Un total de 44 trenuri Mireo cu trei vagoane și 12 rame Desiro HC cu două vagoane vor fi livrate. Ambele tipuri de trenuri pot fi combinate, permițând operatorului să se adapteze flexibil la cererea în schimbare a pasagerilor. Comanda este în valoare de aproximativ 400 de milioane de euro. Serviciul de pasageri cu noile trenuri este programat să înceapă odată cu schimbarea mersului din decembrie 2022.

Trenurile sunt destinate serviciilor pe rutele Ulm – Augsburg – München, Würzburg – Ansbach – Treuchtlingen – Donauwörth – Augsburg, precum și Aalen – Nördlingen – Donauwörth. Toate trenurile sunt concepute astfel încât să răspundă creșterii cererii de trafic din regiune. În special, trenurile cu etajate planificate pentru rutele către și de la München vor oferi o creștere substanțială a capacității locurilor.
Siemens va livra 56 de trenuri Desiro HC și Mireo pentru rețelele feroviare din Augsburg
Mireo oferă 216 locuri și Desiro HC un număr de 538. Pentru a spori în continuare flexibilitatea în satisfacerea cererii de călători, până la patru Mireo cu trei vagoane pot fi combinate ca un tren sau maximum două Mireo combinate cu un Desiro HC. Dacă este nevoie de o capacitate mai mare, pot fi cuplate două garnituri Desiro HC. O zonă multifuncțională este situată la fiecare ușă a vagoanelor, în timp ce 18 biciclete pot fi transportate într-un Mireo și 45 într-un Desiro HC. Toate trenurile sunt fără barieră pentru pasagerii cu mobilitate limitată.

Un sistem de informare a pasagerilor în timp real prezintă orele de sosire și de plecare, precum și conexiunile la stațiile respective. Trenurile sunt echipate cu geamuri de înaltă frecvență, special dezvoltate de Siemens Mobility, pentru a îmbunătăți considerabil recepția mobilă. În plus, trenurile vor fi pregătite pentru o eventuală instalare ulterioară a tehnologiei WLAN.Foto&info: Siemens Mobility

1.754 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *