Luna septembrie aduce reguli acustice pentru vehiculele electrice care nu pot fi auzite de participanții la trafic sau persoanele cu dizabilități de auz

Luna septembrie aduce reguli acustice pentru vehiculele electrice care nu pot fi auzite de participanții la trafic sau persoanele cu dizabilități de auz

În ultimii 10 ani s-au făcut evoluții uriașe pe piața vehiculelor electrice, iar acum vehiculele electrice depășesc numeroasele capacități stabilite de omologii lor de combustie internă. Odată cu creșterea numărului de vehicule electrice pe șosea, se estimează că peste 4,5 milioane vor fi vândute până în 2020 pe tot globul, făcând pași importanți către călătoriile ecologice.
Cu toate acestea, de la începutul acestei creșteri a vânzărilor de vehicule electrice, au fost solicitate în întreaga industrie să se impună obligatoriu sistemele de avertizare a vehiculelor acustice (AVAS) pentru a asigura că utilizatorii vulnerabili de drumuri pot auzi vehicule silențioase la viteze reduse. Când funcționează sub 20 km / h, vehiculele electrice și hibride sunt aproape silențioase, ducând la ciocniri cu pietoni și bicicliști care pur și simplu nu au auzit că vehiculele se apropie. Atât Europa, cât și Statele Unite ale Americii au introdus legislație pentru a asigura că sistemele de avertizare acustică a vehiculelor sunt montate pe vehicule silențioase. Ambele seturi de reglaj sunt identice la măsurarea sunetului emis de AVAS: zgomotul la trecere este măsurat la 2 m și la viteze de până la 20 km / h.

Din anul 2010, Brigade Electronics Group a fost implicat în grupul de lucru „Vehicule de transport rutier liniștit” pentru a stabili cerințele pentru un standard al ONU. Modificările finale au fost adoptate în 2016, iar reglementarea va intra acum în vigoare în septembrie 2019. Astfel, intră în vigoare două reguli importante:

– Din septembrie 2019: Noile modele de vehicule electrice și vehicule hibride care pot funcționa fără motor cu ardere internă trebuie să fie echipate cu un sistem de avertizare acustică a vehiculelor.
– Din septembrie 2021: Toate modelele noi de vehicule electrice și hibride lansate înainte de 2019 care pot funcționa fără funcționare cu ardere internă trebuie să fie echipate cu un sistem de avertizare acustică a vehiculelor.


Foto: mobilitate.eu

487 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *