Rusia – Big Circle Line a metroului din Moscova va fi finalizată anul acesta incluzând cea mai adâncă stație din rețea

Rusia – Big Circle Line a metroului din Moscova va fi finalizată anul acesta

Linia Big Circle din Moscova este în prezent în construcție fiind deschisă pe secțiuni. Pentru a forma un inel, Moscova trebuie să finalizeze două secțiuni mari, precum și să pună în funcțiune fosta linie Kakhovskaya care va deveni parte a BCL.

Secțiunea de nord a liniei Big Circle se termină acum la stația Savelovskaya, urmată de alte trei stații în construcție – Maryina Roshcha, Rizhskaya și Sokolniki. Următoarele patru stații BCL după Sokolniki funcționează din 2020. Cu toate acestea, deși linia Big Circle nu a format încă un inel, stațiile Elektrozavodskaya, Lefortovo, Aviamotornaya și Nizhegorodskaya funcționează ca parte a liniei Nekrasovskaya.

Stația Maryina Roshcha va deveni una dintre cele mai adânci stații de metrou. Scările rulante lungi de 130 de metri bat record pentru metroul din Moscova. Deocamdată cele mai lungi (127 m) scări rulante sunt instalate în stația Park Pobedy. Stația Maryina Roshcha va avea un nod cu ramificația și platforma MCD-2. Astfel, va fi amenajat un mare nod de schimb de transport.

Stația Rizhskaya va fi deschisă în piața omonimă și conectată stația liniei Kaluzhsko-Rizhskaya. În apropiere, se află Gara Rizhsky și platforme din legăturile centrale ale Moscovei. De la Rizhskaya, pasagerii vor avea acces la bulevardul Mira, stații de transport terestru, clădiri rezidențiale și publice.

Rusia – Big Circle Line a metroului din Moscova va fi finalizată anul acesta incluzând cea mai adâncă stație din rețea

Aspectul artistic al noii stații Sokolniki va fi dedicat istoriei construcției metroului din Moscova. Acest lucru nu este surprinzător: stația liniei roșii cu același nume a fost deschisă în 1935, ca parte a primei secțiuni de metrou. Astfel, stația Sokolniki va asigura schimbul de la cea mai veche stație de metrou din Moscova la una dintre cele mai noi.

Stația Nizhegorodskaya va fi urmată de secțiunea de est a liniei Big Circle. Este gata peste 50% și constă din patru stații: Tekstilschiki, Pechatniki, Nagatinsky Zaton și bulevardul Klenovy.

Între străzile Shosseynaya și Lublinskaya și aproape de intersecția cu Volgogradsky Prospekt, gara Tekstilschiki este construită cu două holuri de intrare care vor duce la străzile Lublinskaya și Shosseynaya, loc cev a fi un mare hub de schimb de transport în viitor. Moscoviții vor putea face schimb cu stația Tekstilschiki a liniei Tagansko-Krasnopresnenskaya și platforma MCD-2. Aici va apărea și o trecere de pietoni supraterană.

Stația Pechatniki este în construcție la intersecția străzilor Guryanov și Shosseynaya. Împreună cu stația cu același nume de pe linia Lublinsko-Dmitrovskaya și stația MCD-2 în construcție, va deveni parte a unui important hub de schimb de transport.

Stațiile Nagatinsky Zaton și Bulevardul Klenovy nu vor avea noduri cu alte linii. Dar acestea vor fi foarte utile locuitorilor din districtul Nagatinsky Zaton și vizitatorilor muzeului în aer liber Kolomenskoye.

Mergând în sensul acelor de ceasornic, stația Bulevardul Klenovy este urmată de stația Kashirskaya. Aici, BCL va merge de-a lungul secțiunii fostei linii Kakhovskaya închisă pentru reconstrucție în 2019.

Stațiile Kashirskaya, Varshavskaya și Kakhovskaya au fost deschise la 11 august 1969 ca parte a liniei Zamoskvoretskaya, iar în 1995, o linie de metrou separată și cea mai scurtă a Moscovei a fost construită de la aceste stații. Nu a fost foarte solicitată în comparație cu celelalte linii. Traficul de pasageri se ridica la câteva zeci de mii de persoane pe zi, trenurile circulau aici la intervale de cinci minute. După ce linia este inclusă în BCL, intervalul va fi redus la standardul de 1,5-2 minute, iar pasagerii vor avea posibilitatea de a ajunge în alte părți ale orașului fără a schimba trenuri și magistrale.

În 1969, la gara Kashirskaya au fost construite două conexiuni pentru a trece de la o linie la alta, dar în prezent circulă doar trenurile liniei Zamoskvoretskaya. După reconstrucție, stația va deveni din nou o platformă încrucișată: pentru a schimba de la linia verde la BCL și invers, va fi suficient să mergi pe cealaltă parte a peronului. Reconstrucția la Kashirskaya este finalizată cu peste 25%.

Stația Varshavskaya este situată la granița districtelor Nagorny și Moskvorechye-Saburovo, la intersecția Autostrăzii Varshavskoye cu Bulevardul Chongarsky. Acum, aici sunt în desfășurare lucrări de arhitectură și finisaje. Coloanele vor fi căptușite cu marmură închisă, iar pereții tunelului cu panouri de marmură albă. Panouri decorative cu tematică istorică sunt amplasate de-a lungul șinelor. Este planificată instalarea unui lift în holul de vest pentru persoanele cu mobilitate redusă.

De la Varshavskaya, trenurile vor circula până la stația Kakhovskaya. Deci, Big Circle Line va forma un inel, ceea de reprezintă cel mai mare proiect din lume în materie de construcție a unei magistrale de metrou. Lungimea liniei inelară va fi de 71 de kilometri. Acesta va fi formată din 31 de stații.

Foto&info: The official portal of the Moscow Mayor and Moscow Government352 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *