Reportaj – Primul tramvai Astra Imperio a plecat către București din uzinele Astra Arad în timp ce mai multe vagoane sunt în pregătire pentru livrare

Un moment important pentru uzinele Astra Arad și pentru mobilitatea cu tramvaiul din București a avut loc astăzi, la ora 10, primul tramvai din lotul de 100 plecând din Arad. Acțiunea deschide livrările către București, în luna iunie urmând să ajungă alte 2 tramvaie, 3 în iulie și 4 lunar începând cu luna august, până în toamna lui 2024 când este programată ultima livrare. Tramvaiul este programat să ajungă mâine în jurul prânzului la București. Discuții și noutăți în timp real despre proiect puteți vedea și pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu.

Mobilitate.eu va prezintă o serie de imagini cu primul tramvai astăzi la ora 10 în momentul plecării din Astra Arad, cu mulțumiri pentru transmiterea acestora.

Mobilitate.eu va prezintă o serie de imagini cu primul tramvai din urmă cu o săptămână în curs de montaj final la Astra Arad.



Tehnic, tramvaiele formate din 4 corpuri de câte 9 metri, vor ajunge în București demontate de la jumătate, pe două trailere, fiind descărcare și asamblate în depoul STB Militari. Pentru primul tramvai, punerea în funcțiune va dura aproximativ două săptămâni, urmate de o serie de probe pe toată rețeaua de tramvai modernizată din oraș și în cele 4 depouri (Militari, Alexandria, Giurgiu, Dudești) modernizate, unde etapizat vor ajunge cele 100 de tramvaie. Probele și obținerea autorizărilor necesare vor dura aproximativ 2 luni, timp în care STB SA și primăria vor pregăti linia 41 și depourile pentru a primi noile tramvaie. Vor fi necesare modificări ale sistemelor de spălare, instalarea rampelor speciale de ridicare în depoul Alexandria și eliminarea obstacolelor și a zonelor unde vagoanele lovesc colțuri de clădiri sau alte obstacole.

Mobilitate.eu va prezintă o serie de imagini cu lucrările impresionante la mai multe zeci de vagoane în uzinele din Arad

Constructiv, tramvaiele sunt echipate cu 4 boghiuri, două motoare și două purtătoare, instalate în zona centrală a celor 4 tronsoane, ce asigură tracțiunea cu 4 motoare electrice montate câte două pe boghiurile din capetele tramvaiului. Boghiurile și motoarele sunt produse de Siemens Mobility, iar sistemele de frânare hidraulică sunt produse de Hanning&Kahl. Partea de comandă a tracțiunii este asigurată de ICPE SAERP București care asigură cele două invertoare de tracțiune, sistemul de control și comandă, inclusiv echipamentele din postul de conducere. Aerul condiționat este produs de CRRC. Interiorul tramvaiului este modern, cu sisteme de iluminat cu LED, prize USB pentru călători, podea total coborâtă, rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități și scaune tapițate. Construcția elegantă și modernă atât a interiorului cât și a exteriorului, îl face pe Imperio unul din cele mai moderne tramvaie existente la ora actuală.

La STB SA se fac de aproximativ o săptămână probe cu un truc special adaptat pentru a verifica gabaritul de trecere al tramvaielor în vederea realizării lucrărilor necesare pentru ca acesta să poată rula în siguranță în zonele unde vor circula.

Foto: mobilitate.eu

Începând cu 3 mai 2022, Mobilitate.eu a lansat Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde puteti vedea noutati in timp real despre proiectele de infrastructura si mobilitate din România și din afară și vă puteți inscrie pentru a discuta pe baza acestora și puteti contribui cu informatii despre orice tema de interes din domeniul mobilitatii. Inscrierea si calitatea de membru sunt gratuite si nelimitate, singura conditie fiind respectarea unui regulament simplu si usor de parcurs.




5.002 Vizualizări

12 thoughts on “Reportaj – Primul tramvai Astra Imperio a plecat către București din uzinele Astra Arad în timp ce mai multe vagoane sunt în pregătire pentru livrare

  1. Deci mai avem 2 luni de asteptat pana intra efectiv in circulatie. In loc sa faca treaba , au stat degeaba. Romaneste.
    Sa vezi ce poze isi va face primarul…nu mai comentez, ma enervez.

    1. La primul va dura mai mult, dupa vor intra in maxim 10 zile de la sosirea in depoul Militari.

      1. Adică nu anul ăsta va intra primul . Deci tatrele mai rezistă și la anu. Bun așa. Eh, noi să fim sănătoși. În rest numai de bine. Va fi pus doar de pozele lui primarul. În rest va putrezi în depou

  2. Cate vin in total pana la sfarsitul anului ? Vor fi suficiente pentru 41, 32 si 25 macar ? Adica 21 pe 41, 11 pe 32 si macar 3 pe 25 ,asta pana in decembrie 2022 ?

  3. 22…asta inseamna vreo 15 pe 41, 5 pe 32 si cam 2 pe 25 ( asta daca ii da si lui Militari).
    BN trebuie sa dea cat mai multe la PPC. Militari ar cam trebuie sa renunte la V3A-93 in timp ( si dea la transformat in PPC ce e acum).
    Pana sa vina urmatoarele tramvaie, ( peste acestea 100) mai trece multa apa pe Dunare de la Viena la Galati. Deci PPC e solutia pentru moment, si din punctul meu de vedere, V3A ar cam trebui separat de Imperio . MAi ales interzis V3A terfelite pe linii OR sa mai intre pe linii unde merg Imperio.
    Pana la intrarea pe 40 si 55 (2024) mai este, acolo au timp sa se apuce de linii. Ar putea repara si linia pe Chisinau, odata cu Bd Basarabia ar fi de ras sa nu.
    De 5 nu mai zic…nu poate reveni, decat limitat la Stefan cel Mare.

    1. 20 sunt programate pentru linia 41 si vor intra la rand, nu se vor imprastia pe linii. Intra 41 cu 20, apoi 32 cu 12 etc.

  4. Si numere de parc, vor lua din V3A-93 casate/retrase/inexistente (060,065,074,077,082,088, cateva exemple) ? Sau continua cu alte serii gen 5**

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *