RATB și Primăria Capitalei închid capătul tramvaielor 16 și 21 de la Piața Sfântul Gheorghe

Regia Autonomă de Transport București devine societate comercială sub numele Societatea de Transport București

RATB și Primăria Capitalei au decis că terminalul tramvaielor 16 și 21 de la Piața Sfântul Gheorghe nu își are locul acolo și începând de maine, 23.06.2018, cele două trasee vor funcționa între terminalele „Platforma Industrială Pipera”, respectiv „Pasaj Colentina” şi intersecția Cal. Moşilor/ Str. Cavafii Vechi, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Cal. Moşilor, Str. Sf. Vineri, până la terminalul „Piața Sfânta Vineri”, conform avizului Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului Bucureşti.

Redacția http://newsby.marianandrei.com/ dezaprobă în totalitate decizia, terminalul de la Piața Sfântul Gheorghe fiind unul extrem de util pentru călătorii care utilizează această linie pentru a ajunge în centrul vechi și în zona stației de metrou Universitate, iar prelungirea liniei 21 în zona Sfânta Vineri va duce mai mult la probleme, în special din cauza aglomerării terminalului din zona și a stațiilor prost adaptate pentru fluxuri mari de călători.

Tramvaiele vor opri şi în noile stații „Piața Sf. Gheorghe”, amplasate pe Cal. Moşilor în zona intersecției cu Str. Cavafii Vechi (sens Piaţa Sf. Vineri), respectiv Str. Lipscani (sens Bd. Carol I).
În comunicat se menționează că Piața Sf. Gheorghe va fi reconfigurată și va deveni spațiu pietonal. Decizia a fost luată pentru fluidizarea circulației tramvaielor de pe liniile menționate și pentru punerea în valoare a Bisericii Sf. Gheorghe, monument istoric.Foto: Andrei Marian

1.417 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *