Railpool și Siemens au semnat contractul pentru 100 de locomotive Vectron iar acestea vor putea opera și în România

Railpool și Siemens au semnat contractul pentru 100 de locomotive Vectron iar acestea vor putea opera și în România

Railpool, una dintre cele mai importante companii de închiriere de vehicule feroviare din Europa, și Siemens Mobility au semnat un acord-cadru la începutul anului pentru livrarea a 100 de locomotive. Prima comandă pentru 70 de locomotive a fost făcută la semnarea contractului. Diferitele variante de locomotivă vor fi utilizate pe diferite coridoare feroviare europene (nord-sud și est-vest) și pot fi operate în până la 18 țări. Railpool a comandat anterior 20 de locomotive Vectron MS de la Siemens Mobility anul trecut. Locomotivele vor putea fi operate și în România
Locomotivele Vectron comandate de Railpool au o putere maximă la roată de 6,4 megawați și o viteză maximă de 200 km/h. De asemenea, sunt echipate cu sistemele naționale de control al trenurilor necesare și cu Sistemul european de control al trenurilor (ETCS).

Siemens Mobility a vândut 1.270 de locomotive Vectron unui număr total de 61 de clienți. Până în prezent, locomotivele au parcurs peste 500 de milioane de kilometri și sunt autorizate pentru exploatare în Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Finlanda, Germania, Ungaria, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Elveția și Turcia.

Foto&info: Siemens Mobility822 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *