Railpool achizitioneaza 20 de locomotive Siemens Vectron Multisystem care vor putea opera si in Romania

Railpool, una dintre cele mai importante companii de închiriere de vehicule feroviare din Europa, a comandat de la Siemens Mobility 20 de locomotive Vectron Multisystem. Locomotivele sunt destinate funcționării în 11 țări de-a lungul coridorului estic (Germania, Austria, Polonia, Croația, Cehia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Bulgaria, România, Serbia). Locomotivele vor fi livrate în mai multe etape începând din martie 2022. Flota Railpool este în prezent compusă din peste 400 de locomotive. La finalizarea livrărilor acestei prime comenzi pentru locomotive multisistem de la Siemens Mobility, Railpool va avea în total 53 de locomotive Siemens.

Locomotivele Vectron MS comandate de Railpool au o putere maximă de 6,4 megawați și o viteză maximă de 200 km / h. De asemenea, acestea sunt echipate cu sistemele naționale de control ale tarilor unde vor opera, precum și cu sistemul european de control al trenurilor (ETCS).

Până în prezent, Siemens Mobility a vândut peste 1.100 de locomotive Vectron către un total de 56 de clienți. Aceste locomotive au acumulat peste 450 de milioane de kilometri în funcțiune și sunt certificate pentru funcționarea în Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Germania, Ungaria, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, România, Serbia , Slovacia, Slovenia, Suedia, Elveția și Turcia.Foto: mobilitate.eu

1.636 Vizualizări

1 thought on “Railpool achizitioneaza 20 de locomotive Siemens Vectron Multisystem care vor putea opera si in Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *