Akiem achiziționează 20 de locomotive Siemens Vectron care vor putea opera și în România și estul europei

Akiem, o companie specializată în leasing de material rulant, și Siemens Mobility anunță comanda fermă pentru 20 de locomotive Vectron. Comanda a fost finalizată ca parte a unui acord-cadru de cumpărare pentru locomotive, echipamente auxiliare și servicii semnat în august 2021. Prin acest nou contract, Akiem își confirmă poziția pe piața europeană de leasing și ambiția de a furniza operatorilor europeni de transport de marfă și de pasageri corespunzătoare, material rulant eficient. Locomotivele vor fi echipate pentru a fi compatibile cu rețelele feroviare și din zona de est a europei, inlclusiv cu rețeaua din România.

Fabien Rochefort, CEO al grupului Akiem, comentează: „Suntem mândri să construim pe un nou parteneriat cu Siemens Mobility și să ne diversificăm portofoliul de locomotive. La Akiem, ne angajăm să oferim clienților noștri din toată Europa locomotivele care le vor asigura și dezvolta operațiunile transfrontaliere. Continuăm să ne consolidăm capacitatea de a furniza servicii de tracțiune fiabile, eficiente, sigure și rentabile pe care le solicită operatorii de transport feroviar. Această achiziție va ajuta foarte mult la dezvoltarea mai largă a activităților noastre de călători, cu vehicule care oferă viteze de tracțiune de până la 200 km/h. Suntem încântați să oferim în continuare clienților noștri locomotive de ultimă generație pentru coridoarele către piețele din Scandinavia, Italia și Europa Centrală și de Sud-Est.”

Albrecht Neumann, CEO Rolling Stock la Siemens Mobility, adaugă: „Suntem foarte încântați să câștigăm Akiem ca nou client Vectron. Vectron este o locomotivă extrem de fiabilă, prietenoasă cu mediul și puternică, care îndeplinește cerințele europene de transport și oferă clienților noștri flexibilitate maximă.”

Locomotivele multisistem comandate au o putere maximă de 6,4 MW și o viteză maximă de 200 km/h. Sunt echipate cu sistemul național de control al trenurilor și Sistemul european de control al trenurilor, ETCS.

Recent, Railpool a anunțat că achizitioneaza 20 de locomotive Siemens Vectron Multisystem care vor putea opera si in Romania.

Siemens Mobility a vândut până în prezent 1.156 de locomotive Vectron, inclusiv 767 de unități Vectron MS, către 58 de clienți din 16 țări. Flota Vectron a acumulat până acum peste 500 de milioane de kilometri în serviciu. Locomotivele bazate pe platforma Vectron sunt omologate pentru funcționare în 20 de țări europene.Foto: mobilitate.eu

672 Vizualizări

4 thoughts on “Akiem achiziționează 20 de locomotive Siemens Vectron care vor putea opera și în România și estul europei

  1. Sa speram ca poate poate ajunge CFR Calatori sa inchirieze o unitate a Akiem pentru trenul Dacia. Asa nu mai stau sa faca schimb de masini.

        1. Avem privati care ar putea sa apeleze la ele. Asa nu ar mai avea Astra atatea probleme cu locomotivele de exemplu :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *