Railpool a comandat primele 70 de locomotive Siemens Vectron dintr-un acord semnat pentru 250 de unități

Railpool, una dintre cele mai importante companii de închiriere de vehicule feroviare din Europa, și Siemens Mobility au încheiat un acord-cadru pentru livrarea a până la 250 de locomotive. Odată cu semnarea contractului, a fost lansată prima comandă pentru 70 de locomotive Vectron. Apelul inițial include 24 de locomotive multisistem pentru utilizare în rețelele AC și DC, precum și 46 de locomotive AC. Cu această comandă, flota Vectron a Railpool va crește la un total de 228 de locomotive. Acordul-cadru include variante Vectron care pot opera în până la 16 țări și pe diferite coridoare feroviare europene (nord-sud și est-vest).

„Recentea expansiune a flotei noastre moderne are loc cu un accent orientat spre viitor pe flexibilitatea operațională maximă pentru clienții noștri. Pe lângă locomotivele cu mai multe sisteme pentru trafic est-vest, adăugăm noi locomotive AC la gama noastră, în primul rând pentru coridorul scandinav și regiunea DACH. Ca și locomotivele MS, locomotivele AC sunt, de asemenea, perfect echipate pentru viitoarea extindere ETCS în Europa”, a declarat Torsten Lehnert, CEO Railpool.

„Suntem deosebit de încântați să continuăm colaborarea noastră de succes cu Railpool. Comenzile ulterioare precum aceasta arată că locomotivele noastre impresionează clienții prin calitatea lor și fiabilitatea operațională remarcabilă. Datorită utilizării universale a Vectron, clientul nostru poate răspunde rapid și flexibil la nevoile în schimbare ale pieței și poate oferi transport feroviar transfrontalier ecologic în toată Europa”, a declarat Albrecht Neumann, CEO Rolling Material Siemens Mobility.

Locomotivele pentru Railpool au o putere de 6,4 megawați și, în funcție de variantă, pot atinge o viteză maximă de până la 230 km/h. De asemenea, sunt echipate cu sistemele naționale de protecție a trenurilor necesare, precum și cu ETCS. Inclusiv acest prim apel, Siemens Mobility a vândut peste 2.400 de locomotive din familia Vectron către 96 de clienți din 16 țări. Până în prezent, flota a parcurs peste 900 de milioane de kilometri. Locomotivele cu platformă Vectron sunt omologate pentru funcționare în 20 de țări europene.

Foto: mobilitate.eu

1.013 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *