Primăria Sector 4 avansează cu stația vieneză de la Eroii Revoluției în timp ce compania Primăriei Generale ține tramvaiul 25 suspendat degeaba

În timp ce compania Compania Municipală Energetica Servicii București, din subordinea Primăriei Capitalei, ar fi trebuit să înceapă lucrările la rețeaua de termoficare primară pe bulevardul Timișoara încă de acum 3 săptămâni când a fost suspendată circulația tramvaielor liniei 25 pe tronsonul Depoul Militari – AFI Cotroceni, lucrări fiind planificate pentru tronsonul Bulevardul Timișoara – AFI Cotroceni, Primăria Sectorului 4 lucrează încă din prima zi de circulație închisă concomitent cu Bulevardul Timișoara, în zona Eroii Revoluției. Circulația tramvaielor pentru cele două lucrări a fost modificată din 26 iulie.

Prima dată, Mobilitate.eu a solicitat reluarea circulației tramvaielor pe Bulevardul Timișoara pe 2 august, moment în care am fost informați atât dinspre TPBI cât și dinspre Primăria Sector 6, ca cei de la Compania Municipală Energetica Servicii București au anunțat că demarează lucrările în scurt timp, chiar săptămâna ce urma. Acest lucru nu s-a intamplat.

Mobilitate.eu pregătește o campanie de strângere de semnături și trimitere a călătorilor către office@tpbi.ro și info@stbsa.ro pentru solicitarea redeschiderii circulației tramvaielor până în momentul concret al demarării lucrărilor necesare la termoficare.

Primăria Sectorului 4 realizează la Eroii Revoluției o modernă stație de tramvai în zona centrală a intersecției, odată cu finalizarea lucrărilor la pasajul subteran pietonal ce asigură traversarea intersecției și legătura cu magistrala 2 de metrou. Designul stației este unul văzut pentru prima dată în România, construcții asemănătoare existând cel mai aproape de România în Austria, la Viena. Toata stația va fi acoperită de o structură metalică cu un design modern, care va schimba total fața zonei Eroii Revoluției. În același timp, Primăria Capitalei încă nu a început instalarea noilor refugii în stațiile modernizate pe linia 41, călătorii fiind expuși la orice fenomen meteo fără posibilitatea de a sta feriți sub un refugiu. Conform informațiilor transmise de primăria Sector 4, lucrările la Piața Eroii Revoluției vor fi încheiate până la începerea anului școlar, pentru a permite redeschiderea circulației tramvaielor în zonă, fiind afectate linii principale precum 1, 10 și 25.

La polul opus, compania din subordinea primăriei generale, nu a demarat nicio lucrare pe Bulevardul Timișoara, pentru care a fost solicitată închiderea liniei de tramvai în vederea realizării lucrărilor la magistrala de termoficare între Bd. Timișoara și AFI Plaza, pe distanța a 3 stații de tramvai, căminele rețelei de termoficare fiind sub calea de rulare. Lucrarea, una necesară, ar trebui să se încheie până în sezonul rece, când se vor pune sub presiune instalațiile de termoficare. Dar, până atunci, pe șantier nu există niciun semnal că va începe vreo lucrare sau că cineva a fost măcar în zona pentru pre-organizarea lucrărilor. Toate gurile de acces către rețeaua Termoenergetica sunt închise, cu vegetație crescută pe ele, semn că nu au mai fost deschise de ceva timp, singura activitate pe tronsonul respectiv fiind a angajaților ADPDU Sector 6 care tund vegetația și mențin sistemele de irigație funcționale. Mai mult, pe siteul primăriei București, unde sunt publicate toate proiectele în derulare și autorizațiile de construcție, NU există nicio autorizație pentru lucrări pe Bulevardul Timișoara, la data de 15.08.2023.

Mai mult, în timp ce TPBI suspendă linii de autobuz și nu dorește să acopere zone unde nu există transport public, spunând că nu există un parc suficient de autobuze, STB SA circulă cu linia 625 pe tot bulevardul Timișoara, ale cărei autobuze utilizate pentru suplimentarea sau optimizarea altor trasee.42.663 Vizualizări

9 thoughts on “Primăria Sector 4 avansează cu stația vieneză de la Eroii Revoluției în timp ce compania Primăriei Generale ține tramvaiul 25 suspendat degeaba

  1. Lucrarea de pe Blvd. Timisoara este imaginea administratiei Mucusor Ban, dar bineinteles daca pomenesc asta toti idolatrii lui vin cu whatabout-isme despre administratea Firea. Lame!

    1. au desfiintat jegurile linia 8 si 25, au paralizat bd Timisoara si cartierul Militari. Ar trebui suspendat Plicusorul Dan, spagarul care a acaparat capitala.

  2. Bulevardul Timisoara a ajuns bataia de joc a mafiei politice din TPBI. Dupa ce au scos tramvaiul 35, au lasat artera si fara linia 8, iar acum l-au desfiintat pe 25.

  3. Nu schimba nici o teava, este miscarea directorilor STB si a lui Bujduveanu pentru injuraturile luate ca nu au modernizat 32 cu tramvaie noi, asa au luat de la depoul militari tramvaiele si au modernizat 32.

  4. Da. Au mutat tramvaiele imperio din 25 in 32…plangeau aia din 32 ca nu au si ei tramvaie noi…acum cand le au le-au facut WC public si container de gunoi…seminte, ambalaje, pahare de cafea, shaorma pe scaume, scaunele deja sunt murdare si put…asta este civilizatia liniei 32…nu mai zic de mazgalituri si taguri pe ele Scuze. Linia asta nu merita tramvaie noi, statea bine cu V3A Faur. Si ch-ppc sunt prea mult acolo. Parca Pe 11 sau 23 erau mai sigure, nu am vazut tramvaiele lui 11 sau 23 vandalizate sau murdare in halul in care am vazut pe 32. Multumim administratiei ca tine un cartier inreg fara tramvai ( linie buna, populatie civilizata) si a dotat cu tramvaie noi o linie indoielnica, cu populatie la fel de indoielnica. Vedeti cum au ajuns de cand merg pe 32…sper ca pe 25 vor reveni tramvaie noi si le lasa pe alea la 32…nu credeam ca se va face asa ceva…administratia lui peste mort…La pariu ca in ritmul si civilizata asta, si exploatarea lor pe OR, in 10 ani ajung la gard…mai harbuite ca V3A…ce sa zic, 354 si 355 inca arata si merg bine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *