Mobilitate.eu propune TPBI reînființarea liniei 131 pe un traseu care acoperă o zonă uitată de transportul public din București

Mobilitate.eu propune TPBI reînființarea liniei 131 pe un traseu care acoperă o zonă uitată de transportul public din București

Mobilitate.eu a transmis către TPBI propunerea de reînființare a liniei 131, suspendată pe motiv că dublează anumite trasee pe ruta Piața Romană – Băneasa, dar și din cauza intervalelor mari dintre autobuze, o logică total greșită, deoarece în loc să propună modificarea acestuia sau creșterea parcului de autobuze, s-a luat decizia suspendării acestui traseu. Solicitarea a fost transmisa la office@tpbi.ro in cursul zilei de 11.08.2023.

Suspendarea afactează călătorii din zona Complex Băneasa, cartier Băneasa, care pentru legătura cu centrul au rămas doar cu linia 335, care de cele mai multe ori are intervale variate din cauza traseului lung și a zonelor cu blocaje în trafic. Mai mult, TPBI a luat decizia suspendării liniei 361, care deservea tot zona de nord, cu redirecționarea parcului circulant către linia 205, modificată pentru a ajunge la Piața Unirii și a acoperi zona Buzești – Popa Tatu, unde până în prezent nu exista o linie de transport public, fiind una din deciziile bune luate de TPBI în cadrul pachetului de modificări implementat din prima săptămână a lunii august.

De asemenea TPBI a suplimentat parcul circulant în liniile 301 și 331, decizii bune pe ansamblu, dar care fără o serie de modificări care să optimizeze traseele respective nu are un efect benefic real asupra publicului călător.

Astfel, linia 301 deși a fost modificată pentru a fi mai aproape de complexul Băneasa, nu este deloc accesibilă în zona terminalului de aici, stațiile de urcare și coborâre fiind la aproximativ 150-200 de metri de mers pe jos de la statia de urcare din zona terminalului, ascunse după o parcare si un KFC, fara a fi marcate cu indicatoare de orientare pentru cei care ar vrea sa mearga acolo din zona terminalului existent.

Mobilitate.eu propune modificarea traseului pentru a avea statii in zona terminalului existent. In plus, propunerea este de realizare a unei statii conforme de coborare pentru liniile care au capat in terminal, in prezent fizic nu exista o statie de coborare, autobuzele oprind si debarcand calatorii efectiv in zona unde stau parcate, de cele mai multe ori calatorii mergand catre trotuare printre autobuzele parcate.

Sumar propuneri pentru zona Complex Baneasa – redirectionare linia 301 in zona terminalului actual si realizarea unei statii conforme de coborare pentru liniile ce au capat aici.

Pentru optimizarea liniilor 301 si 331, in contextul in care o marire de parc poate ajuta la reducerea timpilor de asteptare in statii, dar nu si la cresterea fluentei procesului de transport, mobilitate.eu propune delimitarea de urgenta a benzilor BUS pe ruta Piata Presei – Piata Romana, dar și Bulevardul Avitatorilor, pe sensul Bulevardul Beijing – Aviatorilor, pentru linia 301. Mobilitate.eu consideră prioritara realizarea benzilor BUS pe acest tronson unde timpii de asteptare in coloana ajung si la 30 de minute in momentele cu varf de trafic.

In contextul suspendarii nejustificate real a liniei 131, intervalele mari fiind un motiv nejustificat pentru suspendarea unei linii, la fel cum este si traseul care dubleaza anumite linii, mobilitate.eu propune revenirea liniei 131 pe o ruta care sa acopere zona Gara Băneasa – Strada Parcului – Expoziției cu o linie de autobuz care sa lege noile cladiri rezidentiale cu zona Gara de Nord, acoperind astfel si golul lăsat de reconfigurarea liniei 205.

Astfel, propunerea este de traseu pana la Gara Baneasa, de acolo sensul spre centru va merge prin strada Tipografilor, Strada Parcului, Expozitiei, Aviator Popisteanu, apoi prin Bulevardul Mihalache pana la Piata Victoriei, urmand spre Gara de Nord fostul traseu al liniei 205, cu retur tot pe fostul traseu al liniei 205 urmand traseul spre zona Strada Parcului, dar cu deviere pe retur prin Bulevardul Poligrafiei – Piata Presei, virajul de iesire in Soseaua Bucuresti Ploiesti sens Complex Baneasa fiind imposibil de realizat in zona Gara Baneasa.

Pe harta propunerii cu verde avem sensul Complex Baneasa – Gara de Nord și cu rosu sensul de retur Gara de Nord – Complex Baneasa.

Mobilitate.eu spera ca TPBI sa tina cont macar de o parte din propuneri, iar Primaria Capitalei sa urgenteze optimizarea traseelor prin implementarea benzilor BUS.9.232 Vizualizări

5 thoughts on “Mobilitate.eu propune TPBI reînființarea liniei 131 pe un traseu care acoperă o zonă uitată de transportul public din București

  1. Buna ziua, sunt total de acord cu sugestia dumneavoastra de traseu pentru 131 , gara de nord fiind in acest moment total inaccesibilia din zona baneasa si si se simte nevoia unui inlocuitor pentru 205.
    Speranta mea e ca tpbi sa ia in considerare propunerea care chiar optimizeaza transportul in comun ,nu „optimizarea „facuta de ei

  2. Ați făcut o varză totală, zăpăciți nu numai șoferii de autobuz ci și călătorii. Liniile 131 și 205 trebuiau lăsate așa cum erau.O să înceapă școala și la Băneasa o să se calce lumea în picioare fiindcă a rămas doar 335 din cauza prostiei voastre.Ba le scoateți ba le băgați înapoi. Rușine!!!!

    1. Bună remarcă. Poate se sesizează cineva să repare, să aducă la normalitate trotuarul din stația Muzeul Satului sensul spre Piața Presei. Este extrem de greu să te urci în autobuz, mai ales pentru cei cu mobilitate redusă.

  3. Bună ziua, bună ideea cu reintroducerea liniei 131, deoarece autobuzul 335 era și așa foarte aglomerat. Ref terminal RATB din parcare Băneasa Mall este jenant in momentul de față, am încercat cu copilul să identificăm urcare și coborârea și nu am reușit. In legătură cu 301 ar fi util să îi fie prelungit traseul până sub podul Pipera așa cum a fost câteva luni înainte să pice Firea. La Jolie Ville se congestionează circulația din cauza capătului liniei 301. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *