Primăria Constanța lansează proiecte pentru transformarea în Smart City

Primăria Constanța lansează proiecte pentru transformarea în Smart City

Primăria Constanța face în acest moment demersuri pentru implementarea mai multor proiecte prin care să se dezvolte toate domeniile strategiei Smart City. Printre acestea se numără proiecte ce vizează zona Safe City, E- city, Energy City, Mobility City.

În acest sens, în urmă cu două luni s-a depus proiectul My City – Oraşe şi comunități inteligente, finanţat prin Horizon 2020, prin care Constanţa şi Malmo, din Suedia, sunt oraşe Lighthouse. Prin My City se urmăreşte de asemenea realizarea unei demo – area în care accent deosebit se va pune pe transferul de energie dintre clădiri.

Totodată, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, la Liceul Ovidius din Constanţa va fi implementat proiectul “Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Teoretic ”Ovidius” Constanta”, prin care se urmăreşte reabilitarea termică a clădirii în scopul creșterii eficientei energetice a acesteia, precum și a reducerii costurilor de întreținere. Proiectul este deja în faza de contractare.

Mai mult, luna aceasta a fost lansat proiectul PORTIS (PORT-Cities: Innovation for Sustainability), o inițiativa pentru încurajarea cetățenilor Constanţei de a utiliza bicicleta ca mijloc de deplasare către şi de la locul de muncă.

În acest scop, 10 persoane interesate să se alăture iniţiativei municipalităţii au primit gratuit în custodie, pentru o perioadă de 2 luni, biciclete electrice pe care le vor putea utiliza după cum consideră de cuviință în perioada derulării proiectului pilot.

Persoanele care au intrat în acest program au beneficiat de o evaluare a stării de sănătate la începutul și la sfârșitul perioadei de utilizare a bicicletelor pentru a demonstra avantajele mersului pe bicicleta pentru sănătate.Foto: Andrei Marian

1.363 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *