Premiera Mondială: Alstom livrează primul său autobuz electric de serie la Strasbourg

Premiera Mondială: Alstom livrează primul său autobuz electric de serie spre Strasbourg

Alstom livrează primul autobuz 100% electric Aptis către operatorul de transport Strasbourg Compagnie des Transports Strasbourgeois (CTS). Aceasta constituie un nou pas major pentru Alstom, care își propune să fie cel mai inovativ actor mondial pentru o mobilitate inteligentă, durabilă. În urma livrării inovatoare, CTS va specializa 150 de șoferi în funcționarea noilor vehicule. Cu o lungime de 12 metri și dotate cu 3 uși, autobuzele Aptis au fost proiectate la Eurométropolis Hangenbieten. Sunt primele autobuze electrice care au intrat în parcul de vehicule CTS.

Datorită designului său inovator, Aptis oferă o experiență de pasageri inegalabilă. Sistemul său de ancorare pentru alinierea perfectă cu trotuarul, podeaua complet joasă și ușile duble largi permit mișcarea ușoară și îmbarcarea convenabilă pentru persoanele cu mobilitate redusă. Dotat cu ferestre mari pe întreaga lungime, Aptis oferă cu 25% mai multă suprafață de sticlă decât un autobuz standard și o zonă de relaxare din spate cu vedere panoramică asupra orașului.

Vehiculele comandate de orașul Strasbourg sunt proiectate pentru încărcare lentă noaptea la depou. Aptis este de asemenea disponibil pentru reîncărcarea ocazională la capătul fiecărei linii, folosind fie soluții de încărcare la sol (SRS), fie încărcarea prin pantograf. Aptis a fost conceput pentru a avea un cost total optimizat. Acest lucru este posibil datorită costurilor reduse de întreținere și operare și a unei durate de viață mai lungi decât cea a autobuzelor standard. Prin urmare, obiectivul autorităților locale este de a avea un cost total echivalent cu cel al autobuzelor diesel standard existente.


Foto&info: Alstom

771 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *