Piața globală a materialului rulant feroviar urban va crește constant până în 2023

Metrorex licitează serviciile de curățenie a rețelei și trenurilor pentru următorii 4 ani

Piața mondială a vehiculelor feroviare urbane, în special a metrourilor continuă să crească, conform unui studiu SCI Verkehr GmbH. De asemenea, pentru următorii cinci ani, SCI Verkehr o companie de consultanță specializată în industria feroviară, se așteaptă la o creștere anuală a cererii de aproximativ 3%, în ciuda unui volum de piață deja ridicat, iar China, cea mai mare piață (46% din volumul pieței mondiale de achiziții noi) stagnează la un nivel ridicat. Se așteaptă o creștere anuală de 15% în Europa de Vest și de Est până în 2023. Dezvoltarea pieței achizițiilor noi în Europa se datorează achizițiilor de înlocuire necesare pentru asigurarea mobilității urbane. Piața post-vânzare din întreaga lume continuă să crească dinamic cu aproape 6% p.a. datorită măririi flotelor în continuă creștere. Aproape 50% din stocul global a fost achiziționat recent în ultimii 10 ani, în special în China.

Tendința mondială continuă a metrourilor și LRV este factorul determinant pentru cererea pentru vehiculele de metrou. Numărul orașelor și dimensiunile lor medii sunt în continuă creștere. În paralel cu aceasta, sistemele de metrou considerate coloană vertebrală a asigurării mobilității au crescut, de asemenea. În 2018, în întreaga lume au funcționat 185 de sisteme de metrou. În anul 2016, erau 159 de sisteme de metrou, 152 în 2013, 107 în anul 2000, iar în 1990 au funcționat doar 84 de sisteme de metrou. Potențialul de creștere pentru viitoarele noi construcții de sisteme de metrou a fost și rămâne să fie mare.

Între anii 2014 și 2018, producătorul chinez CRRC Corp. Ltd. a dominat piața mondială a vehiculelor noi de metrou și deține acum o cotă de 60%. Al doilea furnizor cel mai mare de vehicule de metrou în aceeași perioadă, și anume Bombardier, deține doar o cotă de piață de 7%. Pe lângă cererea internă ridicată și poziția de lider în Asia, CRRC a câștigat din ce în ce mai mult contracte în Turcia, SUA și India.Foto: mobilitate.eu

654 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *