Otokar lansează în premieră autobuzul electric e-Kent C

Otokar lansează în premieră autobuzul electric e-Kent C

Otokar a prezentat în premieră noul său autobuz electric de 100% e-Kent C la Summit-ul Global al Transportului Public al UITP din Stockholm, Suedia. Pe parcursul a trei zile, între 10 și 12 iunie, vizitatorii au șansa de a descoperi și de a afla mai multe despre noul autobuz cu emisii zero de 12 metri de la Otokar. Subliniind că nevoia urgentă de inițiative este de a îmbunătăți gestionarea poluării transportului și faptul că în orașe, creșterea constantă a populației a dus inevitabil la o creștere a congestiei rutiere și a corolarului acesteia: poluarea și emisiile de zgomot, cu efectele lor nocive asupra climei și a calității vieții, dezvoltarea unui sistem eficient de transport urban care respectă mediul devine o prioritate.
Otokar lansează în premieră autobuzul electric e-Kent C
Confruntată cu aceste provocări, dezvoltarea de soluții pentru vehiculele electrice oferă perspective reale, iar avansurile în tehnologie se reunesc. Otokar a decis să răspundă acestei provocări lansând o nouă generație de autobuze urbane complet electrice: e-Kent C. Otokar lucrează de mult timp pe vehiculele cu combustibil alternativ. În Turcia, a lansat primul autobuz hibrid în 2007 și primul autobuz electric midi în 2012. În ciuda sprijinului financiar public limitat pentru a genera cererea la acel moment, Doruk Electra a fost testat de mai mulți operatori publici din Turcia și a îmbunătățit knowhow-ul în această tehnologie. Otokar a lucrat și pe autobuzele cu GNC, care deja au întâlnit piețele europene, cum ar fi în Spania, cu vânzarea recentă de unități de 12 metri.

Astăzi Otokar introduce e-Kent C, noul autobuz urban electric de 12 metri, de la Otokar. Otokar se concentrează ferm pe viitor, oferind o soluție de transport care contribuie la dezvoltarea durabilă a orașelor și contribuie la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor săi. e-Kent C va fi una dintre opțiunile de bază a operatorilor și municipalităților din Europa, care se îngrijorează tot mai mult problemele de mediu în fiecare zi. Autobuzele e-Kent C vor fi disponibile în 2020 în Europa. Otokar a început deja să participe la licitații și acreditare.

Cu unitatea electrică, axul motoarelor cu roți dințate de la ZF pentru e-Kent C propune o performanță standard ridicată. Acesta permite obținerea unei puteri maxime de 250 kW și a unui cuplu maxim de 22.000 Nm. Această unitate puternică este deosebit de potrivită pentru rute care includ o topografie urbană dificilă.
Otokar lansează în premieră autobuzul electric e-Kent C
Baterii: amplasate pe acoperiș, versiunea standard e-KENT C este echipată cu 4 module, fiecare cu 7 baterii litiu-ion de înaltă performanță, care oferă o capacitate totală de 300 kWh / h. Acționat de o unitate de comandă, bateriile pot fi operate în siguranță într-o gamă largă de temperaturi. O răcire directă eficientă lichidă le optimizează viața. Modul de încărcare la depou: oferă avantajul unei încărcări complete în 4 ore, fără a necesita infrastructură de-a lungul traseului, autonomie de până la 300 de kilometri.

Confortul de conducere: tabloul inteligent cu ecran digital central: ușurința în utilizare și ergonomia centrului de control al e-Kent C asigură conducătorului auto – care se confruntă adesea cu traficul stresant al centrului orașului – cu condiții excelente de lucru. În spatele volanului, un ecran digital central completează indicatoarele regulate analogice, permițând citirea rapidă a informațiilor cheie ale vehiculului. Tabloul de bord inteligent și digital îndeplinește criteriile ergonomice actuale. Autobuzul e-Kent C este echipat cu oglinzi laterale video care împiedică unghiul mort pentru o vizibilitate mai bună a șoferului.

Frânarea regenerativă este una dintre tehnologiile remarcabile ale e-Kent C. De aceea, bateriile sunt încărcate de fiecare dată când frânele sunt aplicate, pe baza cerințelor analizate de sistemul de management al energiei electrice. Acest dispozitiv permite între 15% și 20% de energie recuperată.Foto&info: Otokar

2.536 Vizualizări

5 thoughts on “Otokar lansează în premieră autobuzul electric e-Kent C

  1. Otokar ofera si e-Kent C cu pantograf pentru incarcare rapida? Daca da, au sanse mari sa prinda contractele urmatoarele la e-busuri in tara.

    1. Da, vor avea si incarcare prin pantograf. Ar fi interesant daca „migreaza” designul nou la toate seriile Kent C.

  2. Pare destul de reușit modelul,ajungem sa ii regretăm că nu au prins licitația pt electrice cu modelul asta,poate la viitoarele licitații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *