OTL Oradea a recepționat 6 autobuze Mercedes Conecto

OTL Oradea a recepționat 6 autobuze Mercedes Conecto

Primăria Oradea anunță că a recepționat 6 autobuze Mercedes Conecto. Cele 6 autobuze Euro 6, fabricate de Mercedes, vor intra în circulație în zilele următoare după ce vor fi înmatriculate. Autobuzele sunt dotate cu panouri de afișare a traseului autobuzului. De asemenea, vocal, va fi anunțată fiecare stație care urmează. În plus, autobuzele sunt dotate cu prize USB, pentru încărcarea telefoanelor mobile.

Achiziționarea celor 6 autobuze s-a realizat în cadrul programului de Cooperare Transfrontalieră INTERREG VA România – Ungaria 2014-2020 🇷🇴🇭🇺🇪🇺. Parteneri în proiect sunt Oradea Transport Local (OTL), Compania de Transport Public din Debrecen (Ungaria) și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transregio. Tot în cadrul proiectului, urmează să fie livrat în acest an și un autobuz hibrid pentru OTL.

Totodată, în această vară va fi lansată o aplicație pentru telefoanele inteligente care să permită planificarea călătoriilor la nivelul sistemului de transport public din Oradea și Debrecen. În același timp, vor fi achiziționate 55 de panouri de informare în timp real care vor fi instalate în stațiile de transport public. Bugetul total al proiectului este de 2,9 mil. euro. Contribuția proprie a OTL este de doar 38 858 euro.

Alte 15 autobuze hibrid vor fi cumpărate de oradea, în cadrul unui alt proiect cu fonduri europene în valoare totală de 4,7 mil. euro. Pentru acestea, acum se derulează procedura de achiziție publică.Foto&info: Primaria Oradea/Mircea Malan

1.874 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *