Căile ferate din Olanda au primit 450 milioane de euro de la BEI pentru 79 de trenuri InterCity Next Generation

Căile ferate din Olanda au primit 450 milioane de euro de la BEI pentru 79 de trenuri InterCity Next Generation

Banca Europeană de Investiții (BEI) și compania națională de cale ferată olandeză Nederlandse Spoorwegen (NS) au finalizat un proiect de finanțare în sprijinul achiziționării de către NS a 79 de noi trenuri InterCity Next Generation. Trenurile vor avea o viteză de operare de 200 km / h și vor putea fi utilizate atât pe rețeaua feroviară tradițională, cât și pe rețeaua specifică de mare viteză din Olanda.

„Aceste trenuri noi vor fi un plus pentru facilitățile de transport feroviar, pe care navetistii și turistii olandezi din întreaga lume se pot bucura zilnic”, a declarat vicepreședintele BEI, Vazil Hudak, responsabil pentru transporturi. „Banca este cu adevărat mândră să-și continue relațiile cu NS prin oferirea de asistență pentru următoarea generație de trenuri intercity care va fi în curând în circulație pe rețeaua feroviară olandeză”.

Împrumutul de 450 de milioane de euro va acoperi o parte din finanțarea pentru așa-numitele trenuri „InterCity Next Generation” (ICNG). Noile trenuri, care vor înlocui parțial trenurile intercity existente, vor avea o capacitate totală de 25.000 de locuri. Proiectarea și testarea vor avea loc până anul viitor, trenurile noi urmând să intre în exploatare în 2021.
Alstom a câștigat contractul pentru trenurile în valoare de peste 800 de milioane de euro în care va furniza 79 de trenuri Intercity New Generation către NS. Acestea vor circula pe rețeaua națională pe linia Amsterdam-Rotterdam-Breda și pe coridorul Den Haag-Eindhoven.

Noile trenuri Intercity integrează cele mai noi tehnologii care oferă o calitate excelentă pasagerilor și personalului NS. Acestea oferă vagoane spațioase și bine luminate pentru citit, odihnă, persoane cu dizabilități și biciclete, precum și toalete dedicate pentru persoanele cu mobilitate redusă. Trenurile sunt echipate cu WIFI și iluminare LED. Acestea oferă acces pentru un flux rapid de pasageri și sunt echipate cu un sistem dinamic de informare în timp real a pasagerilor. Toate vagoanele sunt dotate cu camere de securitate pentru a crește siguranța pasagerilor și a echipajului. Trenurile îndeplinesc cele mai înalte standarde de interoperabilitate și vor fi echipate cu sisteme ATB și ERTMS. Trenurile sunt capabile să funcționeze pe linii de 25 kV (linia de mare viteză) și 1,5 KV DC (rețeaua feroviară principală).Foto: Alstom

1.271 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *