ÖBB și Siemens prezintă primul tren electro-hibrid Desiro ML Cityjet eco

ÖBB și Siemens prezintă primul tren electro-hibrid Desiro ML Cityjet eco

ÖBB și Siemens Mobility investesc în comun în viitorul transportului de călători și dezvoltă o acționare electric-hibrid pentru trenurile de călători. Companiile au prezentat la Viena primul rezultat al acestui proiect-pilot inovator, prototipul modelului Desiro ML Cityjet eco. Funcționând ca un tren alimentat din baterii, Cityjet eco este o alternativă pentru liniile ferate neelectrificate, care sunt deservite acum cu trenuri de pasageri alimentate cu motorină. Acționarea bateriei poate reduce emisiile de CO2 cu până la 50% în comparație cu motorul diesel. După testarea extensivă a trenului, este de așteptat ca acesta să fie utilizat în în serviciul pasagerilor în a doua jumătate a anului 2019.

Siemens dezvoltă o baterie de acumulator electro-hibrid care permite trenului să-și încarce bateriile prin pantograf pe liniile ferate electrificate. Această energie este apoi disponibilă pentru alimentarea trenului pe sectoare neelectrice. De îndată ce trenul pleacă din zona electrificată, bateriile sale alimentează sistemul de tracțiune al trenului. Siemens și ÖBB vor testa acum această tehnologie într-un proiect pilot în următoarele luni și vor dezvolta sistemul la maturitatea seriei.

În cadrul proiectului comun cu Siemens, ÖBB este una dintre primele căi ferate europene care asigură un know-how valoros în acest domeniu și astfel poate să extindă în continuare calitatea serviciilor sale pentru pasageri, precum și durabilitatea flotei sale. Proiectul pilot va fi realizat cu un tren din seria Siemens Desiro ML, produse în prezent pentru ÖBB. Designul trenului îi permite să primească sarcini suplimentare pe acoperiș. Ca urmare, producția obișnuită și timpul de livrare de până la 36 de luni pentru un nou tren poate fi redus la mai puțin de jumătate.

Sistemul de baterii amplasat pe vagonul central al garniturii convertite este alcătuit din trei containere pentru baterii, două regulatoare DC / DC, un răcitor de baterii și alte componente electronice. Sistemul utilizează baterii cu litiu-titanat (tehnologie LTO). În comparație cu bateriile litiu-ion convenționale, aceste baterii modificate permit curenți de încărcare semnificativ mai mari pentru încărcarea rapidă. Datorită unui concept termic special pentru containerele de baterii, este de așteptat ca fenomenele meteorologice externe să nu aibă nici o influență asupra duratei de viață a bateriei și asupra stării lor de încărcare. Când bateriile sunt pregătite pentru producție în serie, acestea trebuie să aibă o durată de viață de aproximativ 15 ani, ceea ce înseamnă că acestea vor trebui înlocuite o singură dată pe întreaga durată de viață a trenului.Foto&info: Siemens

1.636 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *