MSC achiziționează 15 locomotive Vectron MS

Siemens Mobility a primit o comandă de la filiala MSC MEDWAY Belgium NV pentru 15 locomotive Vectron MS. MEDWAY intenționează să folosească locomotivele pentru transportul transfrontalier de mărfuri în Europa și, de asemenea, pentru a suplimenta transportul de containere pe navă în deservirea hinterlandului de est al Anversului.

Pentru a-și extinde și mai mult angajamentul în transportul feroviar din interior și pentru a contribui la creșterea continuă pe piețele de pe continentul de nord-vest, compania de transport maritim și logistică MSC și-a fondat filiala belgiană MEDWAY Belgium NV în 2022. Noile locomotive vor fi implementate pentru îmbunătățirea conexiunilor și a capacității dintre Belgia, Germania, Țările de Jos, Austria și Polonia și țările centrale și de est fără ieșire la mare, cum ar fi Ungaria, Republica Cehă și Slovacia.

Locomotivele, fabricate la uzina Siemens Mobility din München-Allach, au o putere maximă la roată de 6.400 KW și o viteză maximă de 160 km/h. Pe lângă sistemele naționale de control al trenurilor necesare, toate locomotivele vor fi echipate și cu Sistemul european de control al trenurilor ETCS.

Siemens Mobility a vândut deja peste 1.800 de locomotive Vectron către 65 de clienți din 16 țări. Flota Vectron a parcurs peste 750 de milioane de kilometri până în prezent și este aprobată pentru funcționare în Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Finlanda, Germania, Ungaria, Italia, Țările de Jos, Norvegia, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Suedia și Elveția.

Foto: mobilitate.eu

397 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *