Prima linie de metrou ușor din Canberra a fost pusă în funcțiune

Prima linie de metrou ușor din Canberra a fost pusă în funcțiune

Etapa 1 a liniei de metrou ușor din Canberra începe de la Gungahlin, în nordul Canberrei, de-a lungul arterelor principale ale Flemington Road și Northbourne Avenue și se termină în centrul orașului în apropierea principalelor stații de autobuz intra și interurbane. Linia a intrat în funcțiune la sfârșitul lunii aprilie 2019. Pe traseul dinspre nord, LRV-urile rulează de-a lungul mai multor cartiere mai mari și universități care leagă centrul orașului. Lungimea totală a traseului este de 12 km. Depoul și Centrul de Control al Operațiunilor (OCC) sunt situate pe linie, oferind puncte de intrare și ieșire rapidă pentru LRV-uri.

Construcția liniei a început în iulie 2016. Consorțiul Metro din Canberra a câștigat anterior licitația. Canberra Metro este un consorțiu format din parteneriate Pacific, contractori CPB, John Holland, UGL, Mitsubishi Corporation, Aberdeen Infrastructure Investments, DB Engineering & Consulting (DB E&C) pentru consultanță în operațiuni, CAF și Mutubishi UFJ Financial Group Ltd.
DB E&C a fost însărcinată cu revizuirea punctuală a conceptului. Calitatea designului a fost asigurată prin compararea standardelor naționale, precum și cu standardele internaționale, cum ar fi standardele BoStrab germane, care au fost respectate în timpul proiectării. Scopul a fost un sistem global care poate fi operat într-o manieră sigură, fiabilă și eficientă. În ceea ce privește operațiunile, experții DB E & C au elaborat procedurile și reglementările pentru funcționarea sigură și fiabilă a liniei de cale ferată ușoară, precum și documentația generală de instruire pentru conducătorii și operatorii traseului.

Sistemul feroviar ușor Canberra a trecut cu succes toate încercările și autorizările la începutul lunii aprilie și a fost pus în funcțiune oficial în aprilie 2019. Metrou Canberra (CMO), care a fost responsabil de construcția și pregătirea operațională, s-a pregătit cu ajutorul DB E & C pentru inspecția furnizării și punerii în funcțiune a serviciilor.

În etapa următoare, care a fost deja aprobată, sistemul feroviar ușor va fi extins la sud spre Woden. O a doua extindere cu legătură cu Aeroportul Internațional Canberra este în prezent în discuție.Foto&info: Deutsche Bahn AG

728 Vizualizări

1 thought on “Prima linie de metrou ușor din Canberra a fost pusă în funcțiune

  1. I was there in Canberra, for about 5 months, as technical trainer and supervisor from Voestalpine Signaling side, concerning the implementation for the turnout actuation & automation project along the entire double line.
    Hard work, very high requirements, tough challenge, great project, great solutions, this metro line is for 100 Years! Not any mechanical fastening of the rail superstructure… only compound Edillon-Sedra, a perfect insulation of the rail against stray currents.
    Way to go for Aussies! Great environmental future for the third City in the world, concerning the urban living conditions.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *