MAN a ajuns la 800 de autobuze hibrid livrate
Mobilitate

MAN a ajuns la 800 de autobuze hibrid livrate

Începând cu livrarea primului autobuz hibrid în 2010, MAN a vândut aproximativ 800 de autobuze hibride MAN Lion’s City Hybrid. Din ce în ce mai multe orașe mari se bazează pe soluția eficientă și curată pentru traficul interior. Noua generație de autobuze urbane cu MAN EfficientHybrid continuă acum povestea de succes.

La 25 mai 2010, compania de transport Münchner Verkehrsgesellschaft a pus în funcțiune primul autobuz hibrid MAN. Nouă ani mai târziu, aceste autobuze curate și eficiente pot fi văzute în toată Europa, în Madrid, Barcelona, Viena, Varșovia, Dresda, Nuremberg, Paris, Milano, Wolfsburg și Lübeck. În total, MAN a vândut aproximativ 800 de autobuze MAN Lion’s City Hybrid către clienți din zece țări diferite din 2010 și a putut să adune o mulțime de cunoștințe de specialitate cu unitatea hibridă. Franța, Spania, Polonia, Germania și Suedia conduc statisticile de vânzări și, împreună, reprezintă peste 95 la sută din volum. Clienții de pe piața franceză au investit în aproape 300 de autobuze hibride MAN, iar operatorii din Spania au investit în aproape 200 de vehicule. Între ianuarie 2018 și aprilie 2019, compania a vândut 194 de autobuze MAN Lion’s City Hybrid.

Noua gamă MAN Lion’s City cu MAN EfficientHybrid are multe de oferit. Atât varianta diesel cu noul motor diesel D15, cât și versiunea pe gaz cu seria de motoare E18 complet reamenajată, vin cu opțiunea de a fi combinate cu MAN EfficientHybrid. Acesta este un sistem care reduce vizibil consumul și emisiile de combustibil. În acest sens, funcția standard de pornire a seriei asigură fazele de oprire extrem de silențioase și fără emisii în traficul urban.

Nucleul sistemului este arborele cotit / motor de pornire / alternator, o mașină electrică care transformă energia mecanică în energie electrică atunci când vehiculul frânează și care, de asemenea, suportă motorul cu ardere internă atunci când vine vorba de cuplul de pornire. În acest sens, energia recuperată este economisită într-un sistem ultracap de stocare pe acoperișul vehiculului, asigurând furnizarea către sistemul electric al vehiculului, indiferent dacă motorul funcționează sau este oprit.


Foto&info: MAN

165 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *