Stadler livrează o nouă serie de rame electrice pentru calea ferată din zona muntelui Vezuviu

Stadler livrează o nouă serie de rame electrice pentru calea ferată din zona munteului Vezuviu

Stadler și EAV au semnat un nou contract pentru unități multiple electrice pentru transportul regional pe liniile de cale ferată Vezuviană. Acordul-cadru prevede fabricarea și furnizarea a până la 60 de vehicule. Într-un prim apel, EAV a comandat 16 trenuri și întreținerea acestora pe o perioadă de 5 ani. Astfel, după contractul semnat în 2021, EAV mizează din nou pe vehicule feroviare durabile și eficiente de la Stadler.

Cele 60 de unități multiple electrice sunt concepute special pentru serviciile regionale pe rețeaua feroviară cu ecartament îngust (950 mm) în zona din jurul Muntelui Vezuviu, care este unul dintre cele mai emblematice ale peisajului feroviar italian. Achiziția va fi finanțată din fonduri din Planul Național de Recuperare și Reziliență (it. Piano Nazionale di Ripresa e Resilienza, PNRR).

Primul call-off include furnizarea a 16 trenuri, livrarea urmând a fi finalizată în iunie 2026. Noile EMU-uri sunt similare cu vehiculele din acordul-cadru semnat în 2021 pentru până la 40 de trenuri. Sunt compuse din trei vagoane ale căror caroserii ușoare din aluminiu contribuie la reducerea consumului de energie. Cu o lungime totală de aproximativ 40 de metri, acestea pot găzdui 396 de pasageri și au 90 de locuri.

Vehiculele sunt complet accesibile și oferă zone speciale pentru scaune cu rotile, cărucioare și biciclete în apropierea ușilor. Pasagerii, chiar și cei cu mobilitate redusă, se vor putea deplasa cu ușurință de-a lungul trenului datorită coridorului larg, fără bariere. Accesul este continuu prin cinci uși pe fiecare parte, astfel încât pasagerii să se îmbarce și să coboare în tren rapid și ușor. Interiorul luminos și modern, cu scaune dispuse longitudinal, acoperire completă CCTV și afișaje de avertizare clare și vizibile, vor îmbunătăți percepția pasagerilor în materie de securitate.

Foto&info: Stadler

471 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *