InnoTrans 2022 – Cu modelele DE18 și DM20 expuse CRRC Vossloh Locomotives devine CRRC Vossloh Rolling Stock

Vândută în 2020 către CRRC Zhuzhou Locomotive, divizia de locomotive a Vosslog primește un nou nume cu ocazia InnoTrans 2022. Astfel, noua entitate se numește CRRC Vossloh Rolling Stock, prezentă la expoziția din Berlin cu două locomotive modele DE18 și DM20.

Mai multe imagini cu toate exponatele prezentate pot fi vazute în secțiunea dedicata InnoTrans 2022 pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde vor fi realizate etapizat toate prezentările.

Cu locomotiva sa hibridă Modula – DM20, Vossloh Rolling Stock urmărește să meargă mai departe cu dezvoltarea locomtivelor ecologice și își propune conceptul inovator de platformă în primul rând către sarcinile viitoare de transport care combină direct serviciile de manevră și transportul de mărfuri. Indiferent de forma de stocare a energiei care predomină în viitor – motorină, baterii, pile de combustie cu hidrogen sau motorul cu piston mai durabil alimentat cu hidrogen – platforma modulară a Modula este gata să integreze atât stocarea energiei actuale, cât și viitoare tehnologii de generare. Configurația hibridă a locomotivei poate fi aleasă în funcție de domeniul specific de utilizare.

Tracțiunea de înaltă performanță a locomotivei sub catenară și puterea configurată optim a surselor de energie secundare (de exemplu, motor diesel sau baterie de tracțiune) oferă costuri de energie constant mai mici atunci când se operează pe linii secundare sau la remorcarea trenurilor de întreținere a căii, oferind în același timp o manevră foarte bună. capabilități. Deoarece modul de funcționare poate fi schimbat rapid în timp ce locomotiva se deplasează de la catenară la modulul de stocare a energiei la bord sau modulul diesel, principiul locomotivei hibride extinde raza de activitate și, în același timp, asigură o amprentă mai bună asupra mediului și reduce costurile. Energia de frânare poate fi, de asemenea, reintrodusă în rețeaua catenară sau în bateria de tracțiune: ceva ce nu a fost niciodată posibil cu locomotivele pur diesel.
Eficiența optimizată a sistemului de propulsie și a sistemelor auxiliare contribuie și mai mult la creșterea rentabilității Modula. Prin integrarea modulelor de stocare a energiei precum baterii sau motorină prin utilizarea de interfețe standardizate și validate, arhitectura vehiculului permite implementarea flexibilă a diferitelor surse de energie și, de asemenea, facilitează accesul universal la rețea.

În cadrul InnoTrans 2022, CRRC Vossloh a anunțat că a primit o comandă pentru locomotive Modula DM20 din partea companiei Schweerbau, un trust care construiește, modernizează și proiectează căi ferate și infrastructure feroviare. De asemenea, compania IGE Bahn a lansat un parteneriat pentru a achiziționa locomotive de acest tip.

A doua locomotivă prezentată de CRRC Vossloh este un DE18, achiziționată de compania Nexrail. Aprobată TSI în mai multe țări europene și gata de funcționare, această locomotivă cu patru osii pentru trafic mixt s-a impus ca un standard industrial de ultimă generație. Cu viteze cuprinse între 17 și 120 km/h, DE 18 asigură continuu o putere de 1.800 kW, ceea ce o face în prezent cea mai puternică locomotivă cu cabină centrală de pe piața europeană. Modurile de operare specifice utilizării asigură o funcționare puternică, dar în același timp eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil, cu emisii reduse. DE 18 poate fi echipat cu patru sisteme naționale de protecție a trenurilor și ETCS în diferite versiuni de upgrade.

Locomotiva are un pachet de performanță de neegalat, ecologic, constând în motorul diesel de 1.800 kW care este suplimentat cu un pachet de baterii care eliberează până la 150 kWh și, în funcție de profilul de sarcină, oferă operatorilor feroviari care lucrează în zone cu „zero emisii”, cum ar fi tuneluri sau magazii, oferind peste o oră de capabilități de manevră fără emisii. În plus, funcția avansată start-stop a motorului diesel reduce și mai mult emisiile nocive și reprezintă o economie reală de combustibil și costuri de întreținere. Nu numai că reducerea radicală a timpului petrecut în ralanti a locomotivei reprezintă economii semnificative de combustibil, ci și funcționarea bateriei la cerințe de putere reduse sub 400 kW este și mai eficientă.

Sistemul de baterii dispune de cea mai recentă tehnologie litiu-ion și este integrat în spațiul construit pentru rezervorul auxiliar de combustibil fără nicio interconectivitate complicată cu motorul diesel. Ca opțiune ecologică, bateria de tracțiune plug-in poate fi încărcată peste noapte folosind o sursă de alimentare externă de 400 V 3AC sau direct de la motorul diesel atunci când funcționează la niveluri optime de performanță. În funcție de modul în care este utilizată, bateria are o durată de viață între opt și zece ani sau mai mult de 3.000 de cicluri de încărcare.

Ca alternativă, motoarele sunt deja pregătite pentru utilizarea combustibililor regenerabili, cum ar fi combustibilul sintetic HVO conform EN 15940 sau Neste Diesel (SH), care se disting prin procesele lor de producție neutre din punct de vedere al carbonului. În acest fel se combină managementul curat al motorului cu un combustibil care are cu 50 la sută mai puțin CO2 și, astfel, parametrii de performanță și întreținere extrem de economici.

700 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *