Hitachi modernizează cu trenuri noi sistemul de transport cu metroul și trenul urban în Milano

Hitachi modernizează sistemul de transport cu metroul și trenul urban în Milano

Planul impresionant de investiții al ATM continuă pentru un sistem de transport public din ce în ce mai durabil și tehnologic, în ciuda marii instabilitati care afectează și astăzi întregul sector al industriei mobilității. Astfel, o licitație pentru tranuri noi a fost atribuită Hitachi Rail, care va fi responsabilă pentru construcția de noi trenuri pentru rețeaua suburbană din Milano,

Acesta este un acord-cadru pentru furnizarea a 46 de trenuri noi pentru o valoare totală a investiției de 368 de milioane de euro. Astfel, a fost semnat un prim contract pentru 21 de vehicule destinate liniei M1 în valoare de 168 de milioane de euro. Primele livrări sunt așteptate din primăvara anului 2024.

Noile trenuri au un design nou, accesibilitate totală a vagoanelor, sistem de supraveghere video cu afișare a imaginilor în timp real și funcționare silențioasă pentru confort maxim al calatorilor. Sunt dotate cu aer conditionat si cu pereti rezistenti la vandalism. Fiecare tren este format din 6 vagoane cu structură din aluminiu, are o lungime de 106,5 metri si poate atinge o viteza maxima de 90 km/h. Mai mult, trenurile sunt concepute cu un design eficient ce vizează reducerea impactului asupra mediului, în concordanță cu strategia Hitachi Rail și ATM de atenție la mediu pentru o mobilitate din ce în ce mai durabilă. Soluția constructivă a făcut posibilă obținerea unor niveluri ridicate de reciclabilitate a materialelor la sfârșitul duratei de viață a garniturilor.

Noile vehicule vor fi construite în fabricile italiene ale Hitachi Rail din Napoli și Reggio Calabria.

Foto&info: Hitachi Rail

713 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *