Hamburg cumpără 20 de autobuze electrice Mercedes Citaro

Hamburg cumpără 20 de autobuze electrice Mercedes Citaro

Mercedes-Benz va livra 20 de autobuze Citaro noi, complet electrice, către Hamburger Hochbahn AG. Primele două unități vor fi predate înainte de sfârșitul acestui an. Noul Citaro, alimentat complet electric, va intra în producția de serie înainte de sfârșitul acestui an. Impresionează în special cu eficiența energetică maximă. Aceasta se bazează pe un sistem unic de gestionare a temperaturii. Reduce consumul de energie și, prin urmare, mărește intervalul de funcționare. O pompă de căldură cu economie de energie este utilizată pentru încălzirea habitaclului, de exemplu. Motoarele electrice aflate lângă butucii de roți acționează puntea spate.

Structura modulară a bateriilor este, de asemenea, tipică pentru Citaro. Acestea au o capacitate totală de până la 243 kWh. Bateriile sunt răcite la temperatura ideală pentru o încărcare maximă, o capacitate maximă utilizabilă și o durată lungă de viață. Bateriile sunt încărcate printr-un conector la autobază sau puncte de încărcare. După lansarea seriei Citaro electric, vor fi disponibile și alte variante pentru încărcare intermediară pe traseu.

Aceasta este o strategie împărtășită de Hamburger Hochbahn AG, unde autobuzele orașului sunt văzute ca o piatră de hotar pe drumul către o flotă de autobuze verzi. Din 2020, Hamburger Hochbahn AG intenționează să achiziționeze doar autobuze fără emisii. Autoritățile deja se pregătesc de următoarea comandă, de data aceasta pentru 60 de autobuze electrice.Foto&info: Daimler Press

1.101 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *