Greenrail finanțat de UE dezvoltă traverse de cale ferată care generează energie electrică solară și mentenanță predictivă

Greenrail finanțat de UE dezvoltă traverse de cale ferată care generează energie electrică solară și mentenanță predictivă

EU Publications Office a publicat un interviu cu Giovanni De Lisi de la Greenrail SRL, un IMM italian care a brevetat tehnologia sa de traverse feroviare solare în 80 de țări. Traversele de cale ferată au fost în mod tradițional fabricate din lemn sau, după cum este mai des întâlnit în epoca modernă, beton. Cu toate acestea, acestea nu s-au schimbat prea mult din secolul al XIX-lea și sunt o sursă majoră de zgomot și vibrații simțite de călătorul cu trenul. De asemenea, acestea necesită întreținere costisitoare, astfel că găsirea unei soluții noi este un element crucial al modernizării căilor ferate europene. Greenrail (durabilitate, siguranță și economie în viitorul căilor ferate) a găsit soluția, un miez interior realizat din beton pretensionat și un strat exterior realizat dintr-un amestec de plastic reciclat și cauciuc, cu integrarea suplimentară a diferiților senzori și capacitatea de a produce energie electrică sau de a colecta energie solară.

Greenrail au purtat discuții ample cu entități din întreaga lume despre adoptarea noilor traverse de cale ferată. Dl De Lisi rămâne optimist și, dacă putem spune, mai degrabă ne referim la progresul acestor discuții. „În ultimele luni, ne-am concentrat atenția asupra finalizării cercetării și dezvoltării, a fazei de testare și certificare a traverselor noastre și a finalizării proiectului „Instrument Phase 2 SME”, ne spune el. „Dar, în același timp, încă mai avem discuții cu numeroase entități, inclusiv cu cele europene”.

Cu toate acestea, infrastructura feroviară este o industrie foarte specifică în care negocierile pot dura o perioadă considerabilă de timp. „Acesta este motivul pentru care ne angajăm simultan cu câțiva potențiali clienți și suntem siguri că majoritatea lor vor fi încheiate cu succes în viitorul apropiat”, adaugă el.

În parte, negocierile avansate cu acești clienți potențial interesați în adoptarea soluției Greenrail sunt unul dintre motivele pentru care Greenrail nu a plecat pentru finanțarea fazei 3 a proiectului. „Ne-am concentrat, de asemenea, toată atenția asupra industrializării tehnologiei – dar cu siguranță nu excludem posibilitatea de a merge în faza 3 în viitor”, spune De Lisi.

Printre succesele și punctele forte ale anului trecut pentru Greenrail a fost prezentarea Greenrail a primelor linii de cale ferată inteligente din Italia, în regiunea Emilia Romagna. „Aici am prezentat nu doar linia de bază Greenrail, ci și traversele noastre inteligente – Solar, LinkBox și Piezo”, explică De Lisi. „Acestea au fost instalate pe Ferrovie Emilia Romagna (FER) si au fost supuse unor teste pe teren, care, ma bucur sa spun, si-au dovedit abilitatea de a reduce semnificativ nivelul zgomotului si vibratiilor, în paralel cu capacitatea lor de a recolta energie solara”. Întreținerea predictivă a traverselor și datele de diagnoză în timp real au fost, de asemenea, un mare succes.

Chiar dacă se pare că se pare că se află la marginea unor progrese majore pe piață, dl De Lisi admite că finanțarea din partea UE a fost cu siguranță o piatră de hotar în dezvoltarea companiei. „Datorită Instrumentului pentru IMM-uri, am finalizat fazele finale de proiectare, producție și testare a traverselor noastre și am mărit recunoașterea noastră internațională și acum simțim că suntem cu adevărat gata să intrăm pe piață”.
Greenrail finanțat de UE dezvoltă traverse de cale ferată care generează energie electrică solară și mentenanță predictivă
Greenrail și Ferrovie Emilia Romagna au inaugurat în septembrie 2018 prima linie experimentală construită cu traverse de cale ferată inteligente de nouă generație, care permit o dezvoltare durabilă a infrastructurii în acord cu noile frontiere de economii mari de date și de energie. Tehnologia aplicată pentru prima dată infrastructurii feroviare italiene prevede utilizarea sistemelor capabile să transforme infrastructura feroviară într-una activă, durabilă din punct de vedere tehnologic, capabilă să recolteze și să transfere date și să producă energie regenerabilă.

Traversele proiectate de Greenrail și utilizate în această zonă sunt: Greenrail Solar, care transformă infrastructura feroviară într-un câmp fotovoltaic cu o capacitate de producție de 35 MWh / km pe an; Greenrail LinkBox, care integrează sisteme pentru diagnosticarea în timp real, întreținerea predictivă, securitatea și telecomunicațiile; Greenrail Piezo, care integrează sisteme piezoelectrice pentru diagnosticare.


Foto&info: Greenrail

3.606 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *