Plasser & Theurer utilizează un utilaj inovativ în timpul lucrărilor de modernizare a liniei Hanovra - Würzburg
Tehnologie

Plasser & Theurer utilizează un utilaj inovativ în timpul lucrărilor de modernizare a liniei Hanovra – Würzburg

523 de kilometri, 224 de aparate de cale, 80.000 de traverse și mult mai mult de 325.000 de tone de balast. Acestea sunt cifrele reale legate de modernizarea liniei de mare viteză 1733 între Hanovra și Würzburg. 40.000 de trenuri de călători pe distanțe lungi, care călătoresc cu viteze de până la 280 km / h, și aproximativ 10.000 de trenuri de marfă, transportând 13.7 milioane de tone brute în fiecare an, și-au luat amploarea pe legătura feroviară de 30 de ani dintre Hanovra și Würzburg. Acum a sosit timpul pentru modernizarea liniei. În detaliu, linia de 327 de kilometri va fi complet modernizată în patru etape de construcție pe o perioadă de aproximativ cinci ani (între 2019 și 2023).

Modernizarea traseului necesită o cunoaștere detaliată a liniei, a stării sale și a obiectelor de-a lungul acesteia. Evaluarea stării liniei în conformitate cu regulamentul Ril 832 al DB AG (Căile Ferate Federale Germane) necesită o inspecție pentru a înregistra toate obiectele și a face note în documentele de planificare. Nu numai că acest lucru durează mult timp, dar reprezintă, de asemenea, un risc pentru siguranța personalului, deoarece inspecțiile se efectuează în majoritatea cazurilor atunci când linia este deschisă pentru trafic. Într-o primă estimare, au fost programate 60 de zile de inspecție a liniei pentru linia 1733.

Inovativul EM100VT poate gestiona această sarcină mult mai repede, la o calitate superioară. fără a fi necesar mersul pe jos în zona periculoasă. Împreună cu biroul german de inginerie Obermeyer, Plasser & Theurer a depus o ofertă de succes pentru înregistrarea condiției de linie. În două schimburi de lucru, EM100VT va călători pe ambele linii și le va scana. Datele colectate vor fi pregătite pentru utilizare ulterioară. Acestea va fi pus la dispoziția căii ferate pentru a permite planificarea întreținerii.
Plasser & Theurer utilizează un utilaj inovativ în timpul lucrărilor de modernizare a liniei Hanovra - Würzburg
Două scanere laser furnizează informațiile necesare. Acestea furnizează aproximativ un milion de puncte de date distribuite în spațiu, generând un model 3D al mediului înconjurător. În zona de cale, distanța dintre punctele din gabaritul de degajare este de numai câțiva centimetri. În plus față de datele de scanare, aparatul fotografiază linia. Pe baza tuturor datelor colectate, se poate efectua o inspecție virtuală a liniei de la birou.

În viitor, va fi posibilă preluarea datelor cu un pas mai departe. Pe baza datelor înregistrate, va fi creat un gemene digital al piesei reale. Permite clasificarea obiectelor, cum ar fi șine, traverse, balast etc., și face posibilă efectuarea de măsurători, cum ar fi calculele de masă. Folosind această nouă metodă, Plasser & Theurer a stabilit o piatră de hotar în înregistrarea infrastructurii feroviare, formând viitorul gestionării infrastructurii.


Foto&info: Plasser & Theurer

120 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *