Green Cargo anunță comanda primelor două locomotive Transmontana ca parte a acordului pentru maxim 100 de unități ce vor opera și în Norvegia

Softronic Craiova testează în România locomotivele 9 și 10 pentru Green Cargo Suedia

Green Cargo anunță semnarea unui prim contract parte a acordului cadru cu Softronic Craiova pentru achiziția a 100 de locomotive. Prima comandă de 2 locomotive va fi livrată în toamna anului 2022, ducând numărul locomotivelor Transmontata din Suedia la 18. În prezent sunt livrate 16 unități care snt utilizate pe linia Lulea – Borlange la tracțiunea trenurilor grele cu oțel.

Cele mai noi 6 locomotive livrate, 4011-4016, au fost echipate cu ETCS, echipamentul necesar pentru sistemul european de siguranță a trenurilor ERTMS, echipament produs de Alstom. Green Cargo anunță că încă nu a fost definitivat sistemul pe locomotivele Transmontana, în prezent cele 6 locomotive fiind utilizate în sistem „slave”, ca a doua locomotivă de tracțiune, urmând ca în timpul acestui an să fie finalizată punerea în funcțiune a sistemului impreună cu Alstom, pentru utilizarea normală și a celor 6 locomotive.

Locomotivele urmează să fie autorizate și în Norvegia în cursul acestui an, Green Cargo a solicitând un permis de rulare preliminară pentru autorizarea în Norvegia, unde compania utilizează acum locomotive Traxx închiriate și două locomotive Eurudual închiriate pentru o mare parte a traficului trenurilor de marfă.

„Locomotivele Mb funcționează în mare măsură bine și dezvoltăm locomotivele continuu împreună cu Softronic”, spune Markus Gardbring, director de producție (chief operations officer) la Green Cargo. „Sperăm să putem folosi și ultimele 6 locomotive Mb în funcționare normală într-o lună și ceva”, adaugă acesta.

Green Cargo va comanda probabil mai mult de două locomotive în 2022, rambursarea unei părți a taxelor de cale întărind poziția financiară a companiei.

În prezent locomotivele Mb 4001-4001 sunt cele 16 Softronic Transmontana alea Green Cargo, urmând Mb 4017 și Mb 4018.

Foto: mobilitate.eu2.191 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *