Finlanda – Traficul feroviar de marfă electrificat a fost deschis pe ruta Turku – Uusikaupunki

Finlanda - Traficul feroviar de marfă electrificat a fost deschis pe ruta Turku - Uusikaupunki

Traficul electric de marfă al VR Transpoint către Uusikaupunki a început luni, 14 februarie. Electrificarea rețelei va îmbunătăți eficiența transportului feroviar industrial și, de asemenea, va reduce amprenta de carbon a societății. Tronsonul de cale ferată electrificată dintre Turku și Uusikaupunki a primit o autorizație de punere în funcțiune, iar acum VR Transpoint funcționează în principal cu un transport pentru uzina Yara, specializată în îngrășăminte.

„Extinderea rețelei de electrificare este importantă pentru noi. Odată cu electrificarea, putem crește din nou ponderea transportului fără emisii cu propulsie electrică, care reprezintă deja aproximativ 80% din traficul feroviar de marfă”, spune Martti Koskinen, directorul VR Transpoint.

Adăugarea transportului cu tracțune electrică va îmbunătăți eficiența energetică a logisticii feroviare și, de asemenea, eficiența lanțului logistic în ansamblu, deoarece transportul poate fi efectuat până la capăt cu una și aceeași locomotivă, în timp ce în viitor nu va mai fi nevoie să se schimbe locomotiva din Turku de la electricitate la motorină sau invers. Impactul emisiilor și al zgomotului asupra transportului feroviar va fi, de asemenea, redus.

„Modelul de transport reduce emisiile de CO2 ale tuturor transporturilor feroviare din Yara cu peste 20%, deoarece acum întregul tronson de cale ferată de la Turku la Uusikaupunki poate fi operat în întregime cu un tracțiune electrică. Acesta este un alt pas către un transport neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon”, spune Koskinen.
În Finlanda, Yara a redus emisiile de gaze cu efect de seră generate de producția de îngrășăminte cu 90% pe parcursul a mai mult de 10 ani, investind în tehnologia catalizatorilor. Datorită tehnologiei, îngrășămintele Yara au o amprentă mică de carbon. Colaborarea dintre VR Transpoint și Yara are o tradiție de mulți ani pentru a dezvolta transporturile și atât soluțiile flotei, cât și strategiile privind emisiile sunt planificate în contractul dintre cele două.

Foto&info: VR Transpoint292 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *