Extensia liniei albastre Bangkok se deschide oficial pentru serviciul comercial cu călători

Extensia liniei albastre Bangkok se deschide oficial pentru serviciul comercial cu călători

Autoritatea de transport din Thailanda (MRTA), Bangkok Expressway și Metro Public Company Limited (BEM) și CH. Karnchang Public Company Limited au lansat oficial serviciul de transport pasageri în urma lucrărilor de extindere a liniei albastre. În sprijinul acestui proiect, serviciile la cheie integrate Siemens Mobility au livrat 35 de trenuri cu trei vagoane, au instalat semnalizarea, au construit sursa de tracțiune, au dezvoltat un sistem de informații pentru pasageri, au implementat un sistem SCADA, au furnizat echipamente pentru depou și au integrat sistemul de management al liniei prin încorporarea în proiect a sistemelor de telecomunicații cu cele furnizate de ST Electronics Thailand. Pe lângă furnizarea managementului general al proiectului, continuând, Siemens Mobility va asigura și întreținere timp de 10 ani. Extensia liniei albastre completată adaugă 28 de kilometri de cale ferată, 19 stații noi și alte 35 de trenuri cu trei vagoane rețelei existente. Extensia finalizată va permite acum Liniei Albastre să transporte aproximativ 500.000 de pasageri pe zi și conectează perfect partea Thonburi a râului Chao Phraya de restul orașului, care are probleme grave legate de congestionarea traficului.

Linia albastră inițială din Bangkok a fost livrată și ca sistem feroviar la cheie de către Siemens Mobility în 2004 și a fost prima linie de metrou subterană din capitala Thailandei, cu aproximativ 320.000 de pasageri pe zi folosind linia de metru de 20 de kilometri cu 18 stații. Siemens Mobility a fost adjudecată în 2017 pentru contractul de extindere.

Trenurile de metrou livrate pentru extindere sunt o evoluție a celor utilizate pe Linia Albastră inițială, mai ales că pot transporta peste 800 de pasageri și pot opera până la 80 de kilometri pe oră. Acestea au fost fabricate la Viena, Austria și testate în Germania înainte de a fi expediate în Thailanda.Foto&info: Siemens Mobility

825 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *