Un expert în mobilitate solicită ARF, MT și CFR redeschiderea liniei de tren pentru călători Cacica – Vârfu Dealului – Gura Humorului

Tudor Macicașan, expert in mobilitate și inginer-consultant independent, a lansat o petiție prin care solicită reluarea circulației trenurilor de călători pe linia Cacica – Vârfu Dealului – Gura Humorului. Petiția poate fi citită și semnată aici.

Conform informațiilor care stau la baza petiției, linia Suceava – Dărmănești – Cacica – Gura Humorului, construită în 1889 și electrificată între 1990 și 1994 asigura navetismul local în zona centrală a județului Suceava, consitutuind o bună bază pt servicii feroviare de navetism. Trenurile de călători, în număr de 3 pe zi, circulă doar pe relația Suceava – Cacica, tronsonul dintre Cacica și Gura Humorului, precum și legătura zonei centrale a județului (Parhauti, Todiresti, Soloneț, Comănești, Humoreni, Partesti, Cacica) cu Gura Humorului fiind inactive.

Oportunitatea dată de existența unei infrastructuri feroviare circulabile și electrificate nu trebuie ratată. Declararea anului 2021 drept Anul European al Cailor Ferate subliniază poziția esențială pe care transportul feroviar o ocupă în strategiile comunitare de dezvoltare durabilă, mai evidențiază expertul în mobilitate.

Foto&info: Macicășan Tudor/Petiție

Începând cu 3 mai 2022, Mobilitate.eu a lansat Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde puteti vedea noutati in timp real despre proiectele de infrastructura si mobilitate din România și din afară și vă puteți inscrie pentru a discuta pe baza acestora și puteti contribui cu informatii despre orice tema de interes din domeniul mobilitatii. Inscrierea si calitatea de membru sunt gratuite si nelimitate, singura conditie fiind respectarea unui regulament simplu si usor de parcurs.
2.695 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *